Hokejisté prohráli v přípravě se Švýcarskem

Čeští hokejisté prohráli v Mladé Boleslavi v první přípravě na mistrovství světa ve Švédsku se Švýcarskem 2:3. Debut v českém týmu si odbylo jedenáct hráčů a dva z nich se postarali o branky. Už ve 2. minutě otevřel skóre plzeňský útočník Radek Duda a ve 44. minutě vyrovnal na 2:2 Jiří Novotný. Šanci na odvetu dostanou čeští hráči v pátek v Táboře. Trenér Augusta chystá jedinou změnu v sestavě, brankáře Salfického nahradí Adam Svoboda.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Augusta

Josef Augusta | Foto: Český svaz ledního hokeje

Český tým měl stále převahu, ale nedokázal ji ještě v první třetině brankově vyjádřit. Švýcaři se ale osmělili. Salfický ještě stačil pokrýt Zieglerův nájezd, ale po Slavíkově chybě byl již proti Wischerovi bezmocný. Soupeř, se kterým změří český tým síly po pátečním přípravném zápase v Táboře i v úvodu světového šampionátu, se však z vedení dlouho neradoval. Ve 44. minutě oslavil premiérový start gólem při hře čtyř proti čtyřem také Novotný. Ani tři možnosti hry v početní převaze však poté českým hráčům nepomohly k vedení, zato Švýcaři Gureňovo vyloučení potrestali. Výhru jim zajistil 78 vteřin před koncem osamocený najíždějící bek Hirschi. "Přes obranu soupeře bylo velice těžké se prosadit. Měli jsme opticky převahu, ale nedařilo se nám zakončení. Zápas rozhodly přesilové hry. My jsme se v závěrečné třetině neprosadili ani v jedné ze tří přesilovek, zatímco soupeř tu svou hned využil," řekl Augusta.

Česko - Švýcarsko 2:3 (1:1, 0:0, 1:2) Branky a nahrávky: 2. Duda (J. Novák), 44. J. Novotný (Židlický) - 3. Rötheli (Jeannin, Höhener), 42. Wischer, 59. Hirschi (Burkhalter). Rozhodčí: Lepaus (Fin.) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Diváků: 1400.

Česko: Salfický - Židlický, Nikolov, J. Novák, Gureň, Zíb, Slavík, Kuboš, Černošek - Rolínek, J. Marek, Vlasák - Duda, J. Straka, Z. Sedlák - Hruška, Vorel, Milan Procházka - Štrba, J. Novotný, Korhoň. Trenéři Josef Augusta, Vladimír Martinec.

Švýcarsko: Bührer - Hirschi, Steinegger, Höhener, Fischer, Gerber, Hänni - Rüthemann, Jeannin, Rötheli - Demuth, Aeschlimann, Wischer - Reichert, Ziegler, Conne - Rothen, Burkhalter, Monnet. Trenéři Ralph Krueger, Jakob Kölliker.

Vladimír Vokál Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme