Hokejisté Slavie kontumačně vyhráli 5:0 nad Spartou

Kontumací 5:0 ve prospěch Slavie skončilo nedohrané hokejové derby pražských "S", které bylo včera zrušeno ve 44. minutě za stavu 2:2 kvůli výtržnostem fanoušků. Vedení pražské hokejové Sparty bude muset ještě zaplatit pokutu ve výši 10 000 korun. O kontumaci i pokutě dopoledne rozhodl ředitel extraligy Stanislav Šulc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Slavia Praha

HC Slavia Praha | Foto: Jan Rosenauer

Sparta se může proti verdiktu odvolat do pondělí 16. prosince k valné hromadě Asociace profesionálních klubů, která se sejde v Lánech. Podle regulí měl ředitel soutěže možnost kromě kontumace ponechat v platnosti stav 2:2 a udělit Spartě pokutu za nedostatečnou pořadatelskou činnost, nebo nařídit opakování celého zápasu. Dýmovnice, která vybuchla v prostoru sparťanských fanoušků v holešovické T-Mobile Aréně, se tak stala kaňkou v programu 31. kola extraligy. Ještě včera policie nevěděla, jakou látku dýmovnice obsahovala. Policejní mluvčí nepotvrdil informaci o tom, že kvůli dýmu musela jedna žena vyhledat lékařské ošetření.

Pražské Slavii pomohla kontumace 5:0 v derby na ledě Sparty udržet si druhé místo v extraligové tabulce. Sparta klesla naopak na čtvrté místo.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme