Hokejisté Slavie vezou tři body z Linköpingu, Budějovice znovu nestačily na Ufu

Slávisté se v hokejové Lize mistrů vezou na vítězné vlně. Po vyrovnaném utkání včera zdolali švédský Linköping 5:4 a s osmi body vedou tabulku skupiny D. Naopak České Budějovice provází špatná forma z extraligy i v evropské soutěži. Po domácí prohře s ruskou Ufou 0:3 definitivně zhasly jejich šance na postup.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Marek Tomica ze Slavie Praha a Ivan Majeský z norského Linkopingsu

Hokejisté Marek Tomica ze Slavie Praha a Ivan Majeský z norského Linkopingsu | Zdroj: ČTK

Linköping HC - Slavia Praha 4:5 (0:2, 3:1, 1:2)

Vyrovnané utkání nabídlo otevřený hokej a skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. Domácí v sestavě s Jaroslavem Hlinkou a Janem Hlaváčem totiž museli útočit, aby udrželi teoretické šance na postup. Už po půlminutě se v šanci ocitl právě Hlinka, na Adama Svobodu ale nevyzrál. Zato Sklenář mířil na druhé straně přesně. Slávisté přežili několik šancí soupře a pak v přesilovce pět na tři udeřili podruhé. Bombou z dálky skóroval Novák. Na přelomu první a druhé třetiny šli do tří prozměnu Pražané, v početní nevýhodě ale odolali.

Domácí se dočkali už ve 23. minutě, kdy se před Svobodou ocitl osamocený kapitán Eriksson a ve své šanci nezaváhal. Slávisté s odpovědí nečekali dlouho a už za 58 vteřin překonal Franssona střelou pod vyráčku Červenka. Domácí se dokázali oklepat a brankami v Majeského a Beaudoina do přestávky srovnali.

V úvodu třetí třetiny pak dal švédkému týmu postupovou naději znovu Eriksson, Slavisté se ale nevzdali, Bednář srovnal a Doležal při vlastním oslabení vrátil Pražanům vedení. Linköping pak nevyužil přesilovku ani závěrečnou power-play a Slávisté se tak mohli radovat ze zisku tří bodů za výhru 5:4. S osmi body vedou tabulku skupiny D a postup jim může zajistit už případná prohra Curychu právě s Linköpingem.

Branky a nahrávky: 23. Eriksson (Persson), 26. Majeský (J. Hlinka), 39. Beaudoin (Surový), 42. Eriksson (Fernholm, Petterström) - 6. Sklenář (Žižka), 14. J. Novák (Kadlec, Červenka), 24. Červenka (Bednář, Vašíček), 46. Bednář (Červenka, Tomica), 49. Doležal (Beránek).

Mountfield České Budějovice - Salavat Julajev Ufa 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

Budějovice navázaly na špatné výkony v extralize a proti s přehledem hrají Ufě neměli šanci na úspěch. Po debaklu v Rusku 1:7 včera uhráli příznivější výsledek, prohra 0:3 je ale definitivně vyřadila ze hry o pustup ze skupiny.

Domácí začali nervózně a hned v úvodu šli zbytečně do čtyřech za příliš mnoho hráčů na ledě. Ruský tým ale své šance nevyužil. Chuť si ale spravil ve 12. minutě v další přesilovce, kterou využil už po osmi vteřinách Medveděv. Budějovičtí obránci hodně chybovali, a tak v 16. minutě zvyšoval na 2:0 pro Ufu český legionář Mikeska.

Druhá třetina pokračovala uvolněnou hrou hostí, kteří proti neškodnému Mountfieldu v klidu kontrolovali náskok a bavili se hokejem. Ve 25. minutě navíc zvýšil v přesilovce do odkryté branky na 3:0 Vorobjov. V polovině utkání ruského gólmana Jerjomenka prověřil dobrou střelou Bílek, ale stejně jako později Kuchejda a Vak neuspěl. Za skandování "Bokroš ven"! ještě v poslední minutě druhé části trefil Radulov tyč.

Ve třetí třetině se do obou branek postavili náhradníci. A více práce měl překvapivě Tarasov. V 52. minutě se střela Kuchejdy odrazila od tyče a její dráha následně kopírovala brankovou čáru. Videorizhodčí ale kotouč v brance neviděl. Poslední šanci na čestný úspěch měli Budějovičtí v 55. minutě, kdy hráli téměř minutu proti třem. Spolehlivý Tarasov ale Jihočechům gólovou radost nedopřál. Ufa tak zaslouženě vyhrála v Budějovicích 3:0 a zajistila si postup ze skupiny.

Branky a nahrávky: 12. Medvěděv, 16. Mikeska (Konstantin Kolcov), 25. Vorobjov (Těreščenko).

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme