Hokejisté v prodloužení podlehli Švédsku

Čeští hokejisté prohráli v přípravném utkání v Jönköpingu s domácím Švédskem 1:2 v prodloužení. Během utkání si přitom naši hráči vytvořili celou řadu šancí. Proměnit je však nedokázali a tak utrpěli sedmou porážku se Seveřany z posledních osmi utkání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokej Švédsko - Česko

Hokej Švédsko - Česko | Zdroj: ČTK

Neproměněné šance mrzely také trenéra českého výběru Aloise Hadamczika. "Je to škoda. Nastřelili jsme tři tyčky. Měli jsme sedm, osm vyložených šanci a mrzí nás, že jsme nedali na 2:0." Celkově si výkon mužstva reprezentační trenér pochvaloval. "I když jsme v listopadu doma nad Švédy vyhráli, tak to dnes proti nim byl náš nejlepší výkon," ohlédl se za výsledky pěti zápasů této sezony.

"Bohužel, hokej se hraje na góly a na jeden se nedá vyhrát. Bylo to velice kvalitní utkání s několika chybami v defenzivě, jak to v hokeji bývá, a podpořené na naší straně výborným výkonem Trvaje," ocenil trenér výkon znojemského gólmana, který si připsal 27 úspěšných zákroků. Do hry se dnes dostalo všech jednadvacet hráčů v poli a nenastoupil pouze druhý brankář Marek Pinc.

Výsledek: Švédsko - Česká republika 2:1 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0). Branky a nahrávky: 46. Tärnström (Berglund), 62. Hjalmarsson (Petrasek) - 12. Irgl (J. Straka, Pletka). Rozhodčí: Partanen (Fin.) - Jansson, Sabelström (oba Švéd.). Vyloučení: 9:7. Bez využití. Diváci: 6034.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme