Hokejisté Zlína vybojovali první titul v historii

Hokejová Tipsport extraliga už zná své vítěze. Poprvé v historii se jimi stali hráči Hamé Zlín. V pátém finálovém duelu porazili loňského mistra - pražskou Slavii - 4:1 a stejným poměrem získali i celou sérii. Po dvou stříbrných medailích v letech 1995 a 1999 se tak na třetí pokus dočkali cenného poháru. Trenér Hamé Ernest Bokroš se tak stal prvním slovenským trenérem, který získal titul v české extralize.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Hamrlík s trofejí

Martin Hamrlík s trofejí | Foto: Lukáš Machalínek

Úvod zápasu patřil jednoznačně domácím, ale slávistický gólman Franěk se překonat nenechal. Slavia se dostala do první šance v páté minutě, ale Hruška trefil jen tyč Altrichterovy branky. Pražané dobře bránili a v šestnácté minutě vstřelili vedoucí branku zápasu zásluhou Klepiše. Také druhá třetina nabídla beznadějně vyprodanému zlínskému stadiónu zajímavou podívanou. Druhý gól Slavie mohl přidat obránce Novák, ale sólo přes celé kluziště zakončil střelou do tyčky. Na konci druhé dvacetiminutovky se do samostatného úniku dostal Kadlec, ale Blaťák ho fauloval. Přesilovka však hostům vůbec nevyšla. Naopak osmnáct vteřin po začátku třetí třetiny vyrovnal ve vlastním oslabení nejlepší střelec základní části Jaroslav Balaštík. Slávisty branka viditelně zaskočila a zlínští toho dokonale využili. Kuntoš a po něm Beránek putovali na trestnou lavici a domácí si s dvojnásobnou přesilovkou věděli rady. Po dvaadvaceti sekundách poslal Hamé do vedení Leška. Hosté už neměli síly na zvrat, naopak domácí hnáni skvělým publikem přidali zásluhou Jenáčka třetí gól. V závěru vrhli slávisté všechny síly do útoku, ale výborného Altrichtera už nepřekonali. Konečnou podobu výsledku dal při power play hostí Balaštík. Oslavy titulu tak mohly ve Zlíně propuknout naplno.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavel Sedláček: Zlínské oslavy

Životní sezónu odehrál obránce Zlína Martin Hamrlík:"Je to určitě životní úspěch a budu ho vstřebávat hodně dlouho. Všechno letos směřovalo k tomu, abychom vyhráli my a bude asi hodně dlouho trvat, než vyhrajeme znovu."

Poražení finalisté nebrali prohru tragicky, což potvrdil i útočník Slavie David Hruška: "Stříbro je pro nás velký úspěch. Po tom začátku nám nikdo nevěřil, všichni nás odepsali i v sériích se Znojmem a Spartou.Myslím, že můžeme být všichni spokojení."

Finále Tipsport extraligy - 5. zápas:

Hamé Zlín - Slavia Praha 4:1 (0:1, 0:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 41. Balaštík (Leška), 43. Leška (M. Hamrlík), 47. Jenáček (Zubíček), 60. Balaštík (Vlach) - 16. Klepiš (Antoš, Krátoška)
Rozhodčí: Šindler, Turčan - Barvíř, Blümel
Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0
Diváci: 7650 (vyprodáno)
Konečný stav série: 4:1

Sestavy:

Zlín: Altrichter - M. Hamrlík, Blaťák, D. Nosek, Zubíček, Tesařík, Vosátko - Balaštík, Leška, Veselý - M. Okál, Vlach, Záhorovský - Barinka, M. Hlinka, Kapusta - E. Weissmann, Mokrejš, Jenáček. Trenéři: Bokroš, Stuchlík

Slavia: Franěk - J. Novák, Graňák, P. Kadlec (41. Kuntoš), D. Pojkar, Kolařík, Kučera - D. Hruška, J. Beránek, Sup - Vondrka, Krátoška, Antoš - Klepiš, M. Kopecký, R. Dlouhý - Ivan, Červenka, Tomica. Trenéři: Růžička, O. Weissmann a Kalous

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme