Hokejisté znají nominaci, čeká se na Ručinského

Jedno volné místo si nechává trenér hokejové reprezentace Slavomír Lener v nominaci na mistrovství světa. Pokud mu to dovolí lékaři ve Spojených státech, zaplní ho Martin Ručinský. Do Finska s týmem odletí i náhradníci Kolařík a Hudler, kteří mohou být dopsáni na soupisku po třech zápasech v základní skupině. Na poslední chvíli vypadli z reprezentace Mikeska, Broš a Michálek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Ručínský

Martin Ručínský | Foto: Hráči NHL

O stavu Ručinského zraněného ramena budou v noci na pátek středoevropského času rozhodovat kluboví lékaři a posoudí, zda olympijský vítěz z Nagana dostane povolení ve Finsku hrát. "Martin po šampionátu opravdu hodně touží. Chce být s námi, chce týmu pomoci," řekl Radiožurnálu kouč Lener. "Martin je samozřejmě neustále v kontaktu se mnou, s Milanem Hejdukem, s Robertem Reichelem a dalšími, takže záleží jenom na tom, jak rozhodně jeho klubový lékař. Stav jeho ramene sice není optimistický, já ale věřím, že nakonec všechno zvládne, projde lékařskou kontrolou a během týdne naskočí do zápasu na mistrovství světa," dodal Lener.

Pokud nebude Ručinský k dispozici, zaujme volný post mezi útočníky devatenáctiletý Jiří Hudler, jenž dokončil sezonu v ruské Kazani. V opačném případě bude ve Finsku s týmem stejně jako slávista Pavel Kolařík a před začátkem osmifinálové skupiny mohou být oba dopsáni na soupisku. Na ní nebude zatím ani třetí brankář Jiří Trvaj z Vítkovic.

V současném dvaadvacetičlenném kádru je dvanáct hráčů z NHL, po jednom legionáři ze Švýcarska a Finska a osm hráčů z domácí ligy, mezi nimiž má hned pětinásobné zastoupení mistrovská pražská Slavia. Největším překvapením je nominace litvínovského útočníka Jindřicha Kotrly. Poslední škrty postihly útočníky Michala Mikesku z Pardubic, sparťana Michala Broše a Milana Michálka z Českých Budějovic.

Nominace České republiky na MS:

Brankáři:

Tomáš Vokoun (Nashville/NHL), Roman Málek (Slavia Praha), Jiří Trvaj (Vítkovice).

Obránci:

Petr Kadlec, Jan Hejda (oba Slavia Praha), Martin Richter (Sparta Praha), Jaroslav Modrý (Los Angeles/NHL), Pavel Trnka (Florida/NHL), Jaroslav Špaček (Columbus/NHL), Martin Škoula (Colorado/NHL).

Útočníci:

Radim Vrbata, Josef Vašíček, Jan Hlaváč (všichni Carolina/NHL), Radek Duda, Michal Sup (oba Slavia Praha), Jindřich Kotrla (Litvínov), Jaroslav Hlinka (Kloten/Švýc.), Jaroslav Balaštík (Hämeenlinna/Fin.), David Výborný (Columbus/NHL), Martin Straka (Pittsburgh/NHL), Robert Reichel (Toronto/NHL), Milan Hejduk (Colorado/NHL).

Náhradníci:

Pavel Kolařík (Slavia Praha), Jiří Hudler (Kazaň/Rus.).

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme