Hokejisté zvládli i druhé přípravné utkání proti Rakousku

Čeští hokejisté porazili v přípravě na mistrovství světa i podruhé Rakousko. Po úterním debakl 0:7 v Břeclavi ale tým Herberta Pöcka kladl ve Znojmě větší odpor a podlehl 4:5. Rakušané uhráli s českým týmem nejlepší výsledek v historii, přestože poosmé prohráli. Výběru Vladimíra Růžičky pomohly k výhře především přesilové hry.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokej

hokej | Foto: AnFas

Zatímco v předešlých třech přípravných duelech Češi nevyužili ani jednu, tentokrát se v nich prosadili hned čtyřikrát. Růžička poprvé v přípravě nechal odpočívat gólmana Vokouna a příležitost dostal Hnilička. Nehráli ani bek Pilař a útočník Olesz, jejich místa zaujali Kubina a znojemský Ludvík. Oproti úterku se změnilo i složení útočných formací a pohromadě zůstala jen čtvrtá Vašíčkova formace. Ve 12. minutě fanoušci na znojemském stadionu jásali, když Tropperovo vyloučení potrestal Petr Sýkora. V další přesilovce střílel z úhlu Dvořák, Dalpiaz se při zákroku zranil a jeho místa zaujal Machreich. Náhradní gólman si hned připsal několik úspěšných zákroků a nejtěžší hned na úvod proti Prospalovi. Rakušané se ale v závěru první části dočkali vyrovnání. Do sóla se dostal Jihočech v dresu soupeře Hála a se štěstím Hniličku překonal. Český tým chtěl na gól odpovědět co nejrychleji. Hlaváč a Havlát své možnosti ještě nevyužili, ale skóre se měnilo v 29. minutě. V početní výhodě pěti proti třem se od modré čáry trefil František Kaberle.

Jenže stejnou přesilovou hru dostali i Rakušané a také ji zužitkovali. V 34. minutě vyrovnal Christoph Harand. Na další přesilovku složil Růžička sparťanskou formaci a po kombinaci Hlaváče s Havlátem Výborný efektním blafákem opět získal vedení. Při střelecké chuti byl ale Hála a za 34 vteřin úspěšnou dorážkou odpověděl.

Češi měli navrch, jenže Havlát dvakrát na Machreicha nevyzrál a po Vrbatově střele zachránila hosty horní tyč. Sedmnáct vteřin před koncem druhé části už rakouský gólman kapituloval. Střelou nad rameno pod horní tyč si ho vychutnal Židlický. V další přesilovce pojistil vítězství svou druhou trefou Petr Sýkora. Tým pořádatelů letošního šampionátu ještě v přesilovce snížil a v 58. minutě se prosadil tvrdou ránou Unterluggauer. V power play Prospal netrefil od modré čáry prázdnou branku.

Výsledek:

Česká republika - Rakousko 5:4 (1:1, 3:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. P. Sýkora (Ludvík, Špaček), 29. F. Kaberle (Židlický, Martin Straka), 36. D. Výborný (Havlát, Hlaváč), 40. Židlický (Dvořák, Prospal), 50. P. Sýkora (Havlát) - 20. Hála, 34. Ch. Harand (Ulrich), 37. Hála (Kaspitz), 58. Unterluggauer (Ch. Harand). Rozhodčí: Jonák (SR) - Bláha, Blümel (oba ČR). Vyloučení: 5:7. Využití: 4:2. Diváci: 5000.

Sestavy: Česká republika: Hnilička - Židlický, Fischer, Kubina, T. Kaberle, F. Kaberle, Špaček, Šlégr, Hejda - Kotalík, Dvořák, Prospal - P. Sýkora, Ludvík, Martin Straka - R. Vrbata, D. Výborný, Hlaváč - Havlát, Vašíček, Varaďa. Trenéři: Růžička, Weissmann a Rulík; Rakousko: Dalpiaz (14. Machreich) - Mellitzer, Ulrich, Klimbacher, Schwitzener, Unterluggauer, Hála, Gruber, Iberer - Ch. Harand, Koch, P. Harand - Petrick, R. Divis, Mössmer - Pollross, Kaspitz, Auer - Tropper, Pewal, Göttfried. Trenér: Pöck, Bergström a Siitarinen.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme