Hokejistům San Jose zbývá krůček do finále konference

Hokejisté San Jose Sharks zvítězili i ve třetím vzájemném zápase s Coloradem a jsou krok od postupu do finále Západní konference. O jejich výhře 1:0 rozhodl veterán Vincent Damphousse gólem ve 49. minutě. Smůlu měl v zápase útočník Milan Hejduk, který už v šesté minutě nastřelil tyčku. Pokud Colorado prohraje i ve středu, mohl by Hejduk posílit národní tým na MS.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokej

hokej

Sharks dovolili v předchozích dvou zápasech Coloradu skórovat pouze třikrát. V pondělí sice byla aktivita na straně domácích a poměr střel vyzněl 33:17 pro Colorado, do mnoha gólových šancí se ale Laviny nedostaly. Když už se tak stalo, byl na svém místě výtečný brankář Jevgenij Nabokov, který zneškodnil všech 33 střel a zaznamenal druhou nulu v letošním play off.

San Jose v úvodní třetině ztratilo Scotta Thorntona a téměř celý zápas odehrálo bez Mika Ricciho, kterého hned při prvním střídání narazil na hrazení Steve Konowalchuk. Hosté ovšem měli Nabokova a to rozhodlo. Kazašský rodák prodloužil dobu bez inkasované branky už na 112 minut a 59 sekund. Jedinou branku vstřelil Damphousse, který se dostal k puku odraženému od zadního mantinelu a na dvakrát překonal Davida Aebischera. První střelu švýcarský gólman ještě pokryl, ale druhý pokus se mu od zad odrazil do sítě.

Přestože San Jose zatím prochází sérií bez problémů, obránce Brad Stuart varoval před přílišným optimismem. Colorado se ještě pokusí sérii otočit. San Jose může vybojovat postup už ve středu v Coloradu.

Výsledek:

Západní konference:

Colorado - San Jose 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) Branky: 49. Damphousse. Střely na branku: 33:17. Diváci: 18.007. Výsledky předcházejících zápasů: 2:5, 1:4. Stav série: 0:3.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme