Hokejová arbitráž: pravdu má Štefl

V Paegas Aréně v Praze vynesla dnes krátce po půl třetí odpoledne arbitrážní komise Českého svazu ledního hokeje ortel nad budoucností hokeje ve Vsetíně. Podle tříčlenného senátu, kterému předsedal ředitel hokejových Vítkovic Jan Falter, patří právo startu v nejvyšší domácí soutěži občanskému sdružení, zastoupenému Oldřichem Šteflem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Téměř sedm minut trvalo čtení "rozsudku", ze kterého zaujaly mimo jiné pasáže o tom, že navrhovatel, tedy akciová společnost, neprokázal vůbec nijak, že by provozoval činnost v ledním hokeji, a to například předložením hráčských smluv nebo nájemní smlouvy na Zimní stadion, což může být samo o sobě důvodem k vyloučení z ČSLH.

Ani jeden z představitelů stran sporu se v Praze neobjevil, rozhodnutí si vyslechli pouze právní zástupci. Právník akciovky Jaromír Henyš mladší k verdiktu řekl:

"Je mi velice líto, že arbitrážní komise v sobě nenašla odvahu rozhodnout v souladu s platnými právními a sportovními předpisy a že dala přednost osobním vztahům, kontaktům a nevím ještě jakým vlivům. Poradíme se s klientem, a zvážíme možnost řešit celou situaci

Stanovy Českého svazu ledního hokeje jsou ale jednoznačné: nebude-li akciová společnost respektovat rozhodnutí arbitrážní komise, bude vyloučena z ČSLH. A žaloba k civilnímu soudu rozhodně nerespektováním rozhodnutí arbitrážní komise je. Jaromír Henyš k tomu ale řekl:

"Rozhodnutí arbitrážní komise je v rozporu s platnými zákony a předpisy, a tudíž je neplatné".

Český svaz ledního hokeje má tedy jasno: hokej se v příštím roce bude hrát ve Vsetíně, a to pod hlavičkou HC Slovnaft Vsetín, o.s. To znamená s kádrem, který hraje zápasy Tipsport Cupu, a na stadionu Na Lapači. Akciová společnost se ale zřejmě ještě nevzdá, a bude bojovat dál.

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme