Hokejová dvacítka nominovala tým pro MS

S malým zpožděním, až na sobotním závěrečném srazu se rozhodne o konečné nominaci týmu pro juniorské mistrovství světa hokejistů, které se uskuteční od 25. prosince do 4. ledna v Pardubicích a Hradci Králové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokej

hokej

Trenéři Jaroslav Holík a Pavel Hynek se rozhodli čekat na aktuální zdravotní stav útočníka Martina Podlešáka, který má z prvního přípravného utkání potíže s třísly. V případě, že hráč zámořského Lethbridge nebude stoprocentně v pořádku, zaujme jeho místo Radek Dlouhý z pražské Slavie. "Kdyby nemohl hrát, bylo by to výrazné oslabení," přiznal Holík na adresu jedné z devíti zámořských akvizic, se kterou počítal do centru druhého útoku.

Kádr opustili třinecký útočník Aleš Staněk a třetí brankář Petr Šulan z Plzně. Již dříve trenéři vyřadili brankáře Jaroslava Hübla (Litvínov), obránce Petra Punčocháře (Karlovy Vary), Ondřeje Němce (Vsetín) a útočníka Štěpána Hřebejka (České Budějovice). Z brankářů měl jistou účast Fikrt. "Na všech turnajích podával velmi stabilní výkony. O něm jsme nepochybovali," uvedl Holík. Trochu jiná situace byla u Hronka. "Lukáš měsíc nechytal. Byl zraněný. Naštěstí se dokázal dostat zpět do formy a ve včerejším utkání s Kladnem nás přesvědčil o oprávněnosti nominace." V týmu se naopak neobjevilo několik hráčů, hrajících extraligu. Jedna z hvězd nejvyšší české hokejové soutěže, vsetínský Hudler, si turnaj sice zahraje, ale trenér s ním nepočítá do základních třech pětek. Podle Holíkových slov by trumfem domácího mužstva měla být obrana. "V defenzívě máme velmi kvalitní borce. Dvojice Chvojka - Krajíček a Novák Ustrnul budou určitě patřit mezi nejlepší obránce turnaje," vypočítával kouč.

Nominace Česka:

Brankáři: Michal Fikrt (Litvínov), Lukáš Hronek (Slavia Praha).

Obránci: Petr Chvojka (Medicine Hat/WHL), Filip Novák (Regina/WHL), Tomáš Mojžíš (Seattle/WHL), Libor Ustrnul (Plymouth/OHL), Lukáš Krajíček (Peterborough/OHL), Miroslav Blaťák (Zlín), Lukáš Poživil (Litvínov), Jan Hanzlík (Sparta Praha).

Útočníci: Aleš Hemský (Hull/QMJHL), František Lukeš (Toronto/OHL), Martin Podlešák (Lethbridge/WHL), Jiří Jakeš (Brandon/WHL), Jiří Novotný, Michal Vondrka (oba České Budějovice), Tomáš Plekanec, Miloslav Hořava (oba Kladno), Petr Průcha (Pardubice), Jaroslav Sklenář (Rosice), Jan Boháč (Liberec), Jiří Hudler (Vsetín).

Náhradník: Radek Dlouhý (Slavia Praha)

David Šprincl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme