Hokejová dvacítka vstoupila do MS debaklem 1:8 s domácí Kanadou

Český výběr nastoupil před vyprodanou halou Scotiabank Place proti jasnému favoritovi celého turnaje s touhou překvapit. Rekordní návštěva mistrovství dvacetiletých ale mohla sledovat pouze jeden tým. Obhájci titulu z posledních čtyř ročníků připravili domácímu publiku exhibiční podívanou a svého soupeře vyprovodili výpraskem 8:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČSLH

ČSLH

Trenér Marek Sýkora před zápasem věřil, že duel proti domácímu favoritovi by jeho výběr mohl vybičovat k bojovnému výkonu. Češi skutečně vstoupili do zápasu aktivně a nepřipustili obávaný úvodní tlak Kanaďanů. Jejich několik šancí jistě zneškodnil brankář Vošvrda. Na začátku 14. minuty se naopak do samostatného úniku dostal Růžička, ale jeho blafák vystihl gólman Tokarski. Zlom přišel v poslední minutě první části, respektive tři vteřiny před jejím koncem. V početní výhodě se mezi kruhy napřáhl obávaný kanonýr Tavares a poslal favorita do vedení.

České hráče obdržená branka srazila k zemi, domácím naopak narostla křídla. Kanaďané najednou byli všude dřív a už po třech minutách druhé části zvýšil opět Tavares. O pět minut později získal tentýž hráč po obrovské chybě české obrany kotouč, předložil ho Espositovi a bylo to 3:0. Jakákoli herní organizace českého týmu se už úplně rozpadla a hráči jen přihlíželi útočné smršti domácích. Ti přidali rozhozenému soupeři další gól už za 65 sekund a ve 34. minutě pátou trefou vyhnali nešťastného Vošvrdu z branky.

Náhradník Furch do konce třetiny úspěšně odolával kanadským nájezdům, v poslední části ale gólostroj pokračoval. Hráči z kolébky hokeje nasazené tempo furioso nezvolnili a přidali další tři branky. Od dvouciferného počtu inkasovaných gólů Čechy zachránil jen výborný Furch. Alespoň slabou náplast na bolavý výkon nakonec přiložil Jan Káňa, který využil špatné rozehrávky brankáře Tokarskiho.

Na reflexi svého výkonu a především uklidnění před dalším zápasem nemají svěřenci Marka Sýkory příliš času. Spojené státy, další z favoritů turnaje, je čekají už v pondělí.

Kanada - Česká republika 8:1 (1:0, 4:0, 3:1) Branky a nahrávky: 20. Tavares (Jordan Eberle, Ellis), 23. Tavares (Jordan Eberle, Hodgson), 28. Esposito (Tavares), 29. Ellis (Boychuk, Hodgson), 34. Ennis (Sonne), 43. Di Domenico (Ennis, Boychuk), 49. Boychuk, 52. Pietrangelo (Ellis, Di Domenico) - 58. Káňa (Roman). Rozhodčí: Laaksonen, Levonen - Terho (všichni Fin.), Takula (Švéd.). Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 19.622 (vyprodáno).

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme