Hokejová extraliga pokračovala 41. kolem

Hokejová Český Telecom extraliga pokračovala zápasy 41. kola. Jenom v jediném případě vyhráli hosté - důležité body získala pražská Slavia v Karlových Varech, když domácí Becherovku porazila 4:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O svém vítězství rozhodla v úvodu utkání, už ve 2. minutě vedla 2:0. Karlovy Vary sice dokázaly snížit na 1:2, ale Slavia dalšími dvěma góly odskočila na 1:4 a ve třetí třetině už vedení kontrolovala. V tabulce tak na devátém místě ztrácí na osmý Litvínov už jen jeden bod (Litvínov má ale dva zápasy k dobru), sedmé Vítkovice a šesté Znojmo dělí od Slavie už jen tři body.

Boj o osmičku, zaručující účast v play-off je stále hodně dramatický a otevřený a mohou do něj promluvit ještě i desátý Třinec (má o bod méně než Slavia) a jedenáctá Plzeň (na osmou pozici Litvínova ztrácí čtyři body).

Bod za remízu dokázalo na cizím hřišti urvat ještě Znojmo, v Třinci ale prohrálo v prodloužení 2:3.

Ostatní zápasy už byly záležitostí hostitelů, i když v Českých Budějovicích vstřelili domácí hokejisté rozhodující gól Zlínu až v dramatickém závěru do prázdné branky při jeho power play.

Jednoznačně šly za vítězstvím týmy Vsetína, Pardubic a Sparty. Vsetín porazil Kladno 7:2, Pardubice Litvínov 6:2 a Sparta Vítkovice 4:2, když vedla už 4:0.

Důležité body získal Havířov po výhře nad Plzní 3:1.

Přehled výsledků a střelců branek: Karlovy Vary - Slavia 2:4 (Sejejs, Polák - Hübl, Rousek, Kadlec, Ujčík) České Budějovice - Zlín 3:1 (Jindra, V. Král, Sailer - Somík) Sparta - Vítkovice 4:2 (P. Martinec, J. Hlinka, Zelenka, Kašpařík, - Selingr, Kaděra) Pardubice - Litvínov 6:2 (Tvrdík 2, Jančařík, J. Kudrna, Janecký, Lubina - Kysela, Ťupa) Třinec - Znojemští Orli 3:2 (Daňo, Jánoš 2 - Pucher, Jakeš) Havířov - Plzeň 3:1(Melenovský 2, Vyhlídal - Dvořák) Vsetín - Kladno 7:2 (Tomajko 2, Tesařík, Paroulek, Burger, Stantien, Srdínko - Havel, Boháček).

A jak viděli zápasy reportéři Českého rozhlasu 1 Radiožurnálu, to si můžete vyslechnout zde.

Milan Kopp, Miroslav Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme