Hokejová hala by se měla začít stavět v červnu

V červnu příštího roku by se měla začít stavět v pražských Vysočanech Hala Sazka. Multifunkční aréna, jejíž jméno bylo konečně prozrazeno, vyroste pro hokejové mistrovství světa v České republice v roce 2004. V lokalitě bývalého ČKD Lokomotivka její stavbu zajistí dceřiná společnost Sazky - Bestsport. V únoru by měly začít demoliční práce, v červenci 2003 by měla být dokončena monolitická část haly, v září ocelová střešní konstrukce a v březnu 2004 zahájen zkušební provoz. Šampionát začne o měsíc později.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

sportovní hala na Vysočanech - model

sportovní hala na Vysočanech - model

Investor má jasno o financování projektu, jehož cena bude asi dvě až tři miliardy korun. Hlavním zdrojem bude nová loterijní hra, Sazka chce také získat podporu občanů, kteří si budou moci koupit za dva až tři tisíce korun kachličku, na níž budou vyryty jejich iniciály, a která bude poté umístěna v hale. Obdobným způsobem bude možné zakoupit si symbolicky i vlastní sedadlo. Do financování stavby nejmodernější haly v České republice se budou moci zapojit i ostatní města, podle nichž budou pojmenovány základní kameny.

Celý projekt nese jméno Zelený ostrov. Měl by tak symbolizovat návrat čtvrti bývalých továren k přírodě. Zástupci investora, stavitele i projektantů hledali v minulých dnech inspiraci v řadě zámořských i evropských arén a ředitelé torontské a helsinské by se dokonce měli stát placenými konzultanty. Pražská hala by měla mít kapacitu 17 000 diváků pro hokejová utkání, bude ji ale možné zvýšit pro koncerty a další akce.

David Šprincl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme