Hokejová historie se opakovala

Stejně jako vloni zahájili čeští hokejisté přípravu na mistrovství světa v Mladé Boleslavi střetnutím se Švýcarskem. Stejně jako před rokem v úvodním přípravném utkání prohráli. Samotní hráči byly po nevydařené zápasové premiéře zklamaní a doufali, že se jejich výkon v dalších duelech může jen zlepšit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČSLH

ČSLH

Kapitán současného reprezentačního výběru Tomáš Vlasák zažil obě porážky od Švýcarů a může tedy srovnávat: "Já myslím, že to bylo podobné. Vloni jsem prohráli 2:4 a taky jsme hráli špatně." V Mladé Boleslavi obléklo poprvé reprezentační dres celkem jedenáct hokejistů a podle Vlasáka právě zkušenosti českému týmu chyběly: "Každý, kdo to okusil, ví, že mezinárodní hokej je něco jiného než liga."

Jedním z nováčků byl plzeňský útočník Radek Duda, který si hned při prvním střídání v reprezentaci připsal gól. Přesto zápas hodnotil se smíšenými pocity: "Přál jsem si, abychom vyhráli, porážka radost z gólu přebila." Do zpěvu nebylo ani brankáři Dušanu Salfickému, který se do reprezentace vrátil po neúspěšném zámořském angažmá téměř po roce. "Moc jsem se na to těšil, ale výsledek samozřejmě nic moc. Doma bychom asi Švýcary měli porazit," přiznal Salfický a dodal: "Je vidět, že kluci spolu hráli poprvé."

Příležitost složit reparát budou mít čeští hokejisté už dnes v 17 hodin v Táboře. Salfický tentokrát bude zápas sledovat ze střídačky, chytat bude jeho kolega z Pardubic Adam Svoboda. Složení jednotlivých formací zůstane stejné.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme