Hokejová Slavia opět v čele extraligy

Hokejisté pražské Slavie porazili v utkání 29. kola Tipsport extraligy Znojmo těsně 1:0 a po prohře dosavadního lídra z Liberce na Kladně se vrátili do čela soutěže. Také v dalších zápasech se dařilo především domácím celkům, ze sedmi včera hraných utkání zvítězili v pěti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

slavia1

slavia1

Jedinou branku utžkání Znojmo-Slavia vstřelil už ve třinácté minutě první třetiny Bednář po ideální přihrávce z hole Hrušky. Znojmo pak mělo více ze hry, v závěrečné třetině dokonce velkou převahu, Slavia ale zásluhou důsledné obrany a pozorného gólmana Fraňka utkání dotáhla do vítězného konce. Znojmo tak v tomto ročníku ještě ani v jednom ze tří vzájemných zápasů se Slavií nebodovalo. Brankář Petr Franěk si připsal třetí čisté konto v sezoně.

Kladenští hokejisté potěšili své fanoušky vítězstvím 3:0 nad nyní už bývalým lídrem soutěže z Liberce. I přes dlouhodobou absenci sedmi hráčů základní sestavy dokázali domácí navázat na úterní výhru na Spartě a po trefách Gardoně, Kally, Humla a výtečném výkonu brankáře Orcta, který vychytal čisté konto, se posunuli na šesté místo v tabulce. Liberec přepustil první místo Slavii, na kterou nyní ztrácí jediný bod.

V přímém souboji o třetí příčku průběžného pořadí předčili hokejisté zlínského Hamé rivaly z Vítkovic a porazili je 4:2. Největší podíl na vítězství domácích měl útočník Král, který vstřelil dvě branky. Další přidali Leška a Rachůnek, za Vítkovické odpovídali Šimíček a Köhler.

Mizérie vsetínských hokejistů nekončí. Valaši jsou deset kol bez vítězství, v posledních pěti zápasech nezískali už ani bod. Nápor Ocelářů z Třince přinesl v úvodu řadu šancí a také gól z hole Haška. Pak se ale brankostroj zasekl a hra upadla do podprůměru. Utkání gradovalo až v závěrečné části, kdy ve 44. minutě nejprve vtipně vyrovnal Steiner, aby pak 17 vteřin před koncem strhl vítězství na stranu Třineckých Huna. Vsetín tak přišel o body jako již po několikáté v samém závěru utkání. Hokejisté mistrovských Pardubic prohráli s předposledním Litvínovem 2:4 a po třech porážkách z posledních čtyřech duelů klesli až na dvanácté místo extraligy. Domácí začali hrát hokej až ve třetí třetině, kdy se jim podařilo utkání zdramatizovat. O body ale trpělivě a chytře hrajícího soupeře nepřipravili. Litvínov hrál přesně to, co na domácí platilo, a ikdyž málem promarnil vedení 3:0, vyhrál nakonec zaslouženě.

Hokejisté Plzně dnes v 29. kole extraligy porazili České Budějovice vysoko 5:1 a odčinili tak své domácí zaváhání s tímto soupeřem z první čtvrtiny soutěže. Vyrovnané utkání rozhodl závěr první třetiny, kdy hráči Lasselsbergeru skórovali dvakrát za necelé tři minuty. Navíc Západočechy podržel gólman Málek, který předčil svého protivníka Cháberu.

Hokejisté pražské Sparty porazili i v třetím letošním extraligovém souboji Karlovy Vary, tentokrát 6:1. Holešovičtí se tak dnes rozloučili i díky dvěma gólům Martina Chabady v posledním domácím utkání tohoto roku se svými fanoušky ziskem tří bodů.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme