Hokejová Slavia oslavuje druhý titul v historii

Karlovarský sen o titulu při premiérovém startu v play-off hokejové extraligy se rozplynul. Energie prohrála v sedmém utkání finálové série v O2 Aréně s domácí Slavií 2:4. Naopak svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky se radovali z druhého triumfu v historii a při oslavách na ledě jim sekundovalo vyprodané hlediště, kam zasedlo rekordních 17.123 diváků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O2 Extraliga - Play Off

O2 Extraliga - Play Off | Foto: O2 ELH

Slávisté rozhodli o osudu utkání v první třetině, kdy během devíti minut nasázeli jinak skvělému brankáři Lukáši Mensatorovi dva góly. Ten první měl na svědomí nejproduktivnější hráč celého play-off. Jakub Klepiš v 6. minutě využil záludnosti neposedné touše, která se po teči odrazila od zadního hrazení a pohotově ji doklepl za záda bezmocného Mensatora. Ještě hůř bylo karlovarským o tři minuty později - z herní převahy domácích vykvetla parádní křížná přihrávka, již Marek Tomica adresoval rozjetému Jaroslavu Bednářovi, který svůj únik zakončil gólovým blafákem do bekhendu.

Odpor hostujících hráčů byl oproti předchozím zápasům spíše latentní. Na ledě dominovala i v prostřední části spíše Slavia, kterou navíc vzadu jistil spolehlivý gólman Adam Svoboda. Další branka domácích ale přišla pradoxně v době, kdy se Energie začínala herně zvedat. Leč, příležitosti Mudrocha a Melenovského gólový efekt nepřinesly, a tak se skórem pohnula až přesilovková souhra, na jejímž konci stál Roman Červenka.

Výsledek 3:0 však neměl být konečným. V 58. minutě se štěstím zvýšil Josef Vašíček už na 4:0. Vývoji finálové série neodpovídající skóre se ovšem pranic nelíbilo hostujícímu Vojtěchu Polákovi, který šestadvacet vteřin po Vašíčkově gólu střelou z mezikruží snížil. Brankovou náplast na bolestivou duši si dvě vteřiny před poslední sirénou sezóny dopřál také Jiří Hanzlík, proti jehož ráně byla Svobodova lapačka příliš pomalá.

Ani jedna z korekcí však nemohla Slavii připravit o druhý titul v její historii a postup do premiérového ročníku Ligy mistrů, kam se díky triumfu kvalifikovala.

7. finále hokejové O2 extraligy:

Slavia Praha - Energie Karlovy Vary 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 7. Klepiš, 9. Bednář (Tomica), 38. Červenka (Klepiš), 58. Vašíček (Sup) - 58. V. Polák (Němec), 60. Jiří Hanzlík (Kumstát). Rozhodčí: Husička, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 17.123 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:3.

Martin Kubičík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme