Hokejová Sparta jde do sezóny s novým trenérem i kádrem

Na našich stránkách vám postupně představíme všech 14 účastníků příštího ročníku hokejové Extraligy Českého Telecomu, nahlédneme do zákulisí, zjistíme, co nabídnou fanouškům a na jaké umístění si troufají. Začneme týmem loňského finalisty - Spartou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta se v příští sezoně představí znovu se značně obměněným kádrem - řada klíčových hráčů odešla, objevili se naopak takoví, kteří předváděli velmi dobré výkony a zaujali Sparťanské vedení - jako například Róbert Tomík nebo obránce Liberce Valdemar Jiruš. Broše s Kratěnou doplní další nováček ve Spartě, reprezentant Jan Tomajko, takže bilance příchodů a odchodů je zdá se co do kvality vyrovnaná. Jeden z reprezentantů v dresu Sparty Jaroslav Hlinka ke změnám v kádru řekl:

"Těch změn je opravdu hodně, odešli hráči, kteří strávili ve Spartě řadu sezon - Zelenka, Martinec. Na druhou stranu ale ti, kteří přišli, jsou v pohodě, do kádru zapadli a vypadá to, že dokáží odcházející nahradit."

Další - a rozhodně ne nevýznamnou změnou - je staronová tvář na postu trenéra. Františka Výborného vystřídal z Litvínova se vracející Václav Sýkora. Na postu druhého kouče zůstává Pavel Hynek, z jehož úst vycházejí slova, která se budou fandům Sparty líbit:

"Chceme hrát atraktivní hokej a výkony navázat na mistrovskou sezonu. V posledních dnech už jen pilujeme herní projev, natrénováno by hráči měli mít dost. Kádr ve srovnání s loňskou sezonou určitě nebude slabší, a když ještě zlepšíme přesilovky, bude to stačit na špičku tabulky."

Fandové se budou moci chodit na hokej dívat do Paegas Arény, na které se podle Miroslava Kuneše stále pracuje. Co teď Sparta ještě musí dokončit?

"Divákům nabídneme další zlepšení, budeme mít novou hudbu a program na kostce nad ledem. Snažíme se také zlepšit čistotu a pohodlí v hale. Ceny vstupného přitom nezvyšujeme, nejdražší lístky budou stát 100,- Kč, nejlevnější polovinu."

Pražané, kteří v posledních dvou letech obsadili první a druhou příčku v Extralize, znovu pomýšlejí na mety nejvyšší. A nejen oni - jsou jedním z favoritů v očích mnohých fanoušků i odborníků. Tahle role je ale podle Jaroslava Hlinky nijak neděsí a nesvazuje:

"Na Spartu se každý rok hledí jako na favorita ligy, bez ohledu na to, jak silná jména má v kádru. My s tím počítáme a nijak nás to psychicky nezatěžuje. Jsme přeci jen už zkušení, a kromě toho Sparta v posledních sezonách nechyběla ve finále, má dostatek finančních prostředků i kvalitních hráčů, takže tím favoritem opravdu jsme."

A zbývá ještě dodat, že další informace o dění v hokejové Spartě můžete najít i na internetové adrese http://www.hcsparta.cz

HC Sparta Praha Příchody: Róbert Tomík (Karlovy Vary), Radek Bělohlav (České Budějovice), Jan Tomajko (Vsetín), Jan Srdínko (Vsetín), Valdemar Jiruš (Liberec), Radek Hamr (Färjestad - Švédsko), Václav Sýkora - trenér (Litvínov). Odchody: Patrik Martinec (Kazaň, Rusko - na hostování), Vlastimil Kroupa (Litvínov), Vladimír Vůjtek (HPK Hämeenlina - Finsko), Jiří Zelenka (Espoo Blues - Finsko), Petr Hrbek (Zvolen), Michal Sivek (NHL), Michal Dobroň (Karlovy Vary), Josef Slanec (Karlovy Vary), Tomáš Duba (SaiPa - Finsko), František Výborný - trenér (Havířov).

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme