Hokejová Sparta míří znovu do finále

Repríza finále hokejové extraligy mezi Vsetínem a Spartou se rýsuje v jasných barvách. Stejně jako Vsetín nad Slavií také Sparta nad Vítkovicemi oba domácí zápasy vyhrála a v sérii na tři vítězství vede 2:0. K postupu do finále tak zbývá oběma týmům jednou vyhrát.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Páteční duel v Paegas Aréně Sparta dobře začala a Vítkovicím toho až na Kaděrovu šanci příliš nedovolila. Postupem času získávali domácí díky důrazu ve středním pásmu a pozorné obraně převahu. Tu zužitkovali při přesilovce ve 14. minutě, kdy otevřel skóre obránce Šrek. Když pak v polovině zápasu v rozmezí dvou minut Žemlička a po něm Broš posunuli vedení Sparty na 3:0, bylo prakticky rozhodnuto.

Určitou naději sice pak pro vítkovické živil výborný Prusek v brance a také Galvasův gól ze 43. minuty, ale Sparta už si vítězství pohlídala. V závěru se zkušeně nenechala vyprovokovat a tím pádem vylučovat a v neděli už bude mít ve vítkovickém Paláci sportu a kultury možnost definitivně rozhodnout o postupu do finále.

Třetí zápas série mezi Slavií a Vsetínem se hraje v sobotu od 17 hodin v pražském Edenu. Případné vítězství v něm posune Vsetín do finále.

Statistika zápasu:

Branky: 14. Šrek, 30. Žemlička, 32. Broš - 43. Galvas Na zápasy 2:0.

Miroslav Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme