Hokejové finále: Pardubice vs. Slavia!

Karty byly před šestým semifinálovým derby rozdány jasně - pokud Sparta vyhraje, srovná stav série na 3:3 a na svou stranu získá i určitou psychickou výhodu, jestli ale zvítězí Slavia, je jasno: poprvé v klubové historii přeskočí v extraligové tabulce svého rivala z hlavního města a navíc - zahraje si dokonce o titul. Krátce před půl osmou večer letěly ruce Slávistů vzhůru - na ukazateli skóre svítilo 2:5 a siréna odhoukala konec. Konec normální hrací doby i konec sezóny pro Spartu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slávisté vyhráli šesté utkání série zaslouženě, Sparta totiž nepředvedla ani zdaleka optimální výkon. Hráči úřadujícího mistra chybovali v obraně a ve srovnání se svým soupeřem působili na ledě tak trochu jako mátohy - nasazení a důraz borců z Edenu dával od počátku tušit, jak zápas dopadne.

Extraliga | Foto: Jan Rosenauer

Přitom první gólovou ránu lovil ze své sítě Málek - Leška po Ujčíkově přihrávce mohl Spartu uklidnit a dodat jí sebedůvěru. Jenže když rychle vyrovnal Fadrný, dopadlo to přesně opačně - křečovitá Sparta kupila chybu na chybu a ještě do konce první třetiny dvakrát inkasovala - během jediné minuty překonali Břízu Kolařík a Sup. Další naději Spartě dal kuriózním vlastním gólem Antoš - ten vyhrál buly proti Brošovi tak, že se puk z jeho hokejky zastavil až v síti za překvapeným Málkem, jenže lepší Slávisté přidali další góly do správné sítě a radovali se z postupu. Sparta má tedy z letošního ročníku Extraligy bronzové medaile, o titul se utkají dva nejlepší týmy ze základní části.

Branky a nahrávky: 7. Leška (Ujčík, F. Ptáček), 21. Broš - 9. Fadrný (Posmyk), 15. Kolařík (Krátoška), 16. Sup (Hruška), 33. Krátoška (Hejda, P. Kadlec), 57. Beránek (Sailer, P. Kadlec). Rozhodčí: Homola, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:9, navíc Kubinčák (Sparta) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 7254. Konečný stav série: 2:4.

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme