Hokejové finále se Spartou sehrají Vítkovice

Hokejisté Vítkovic po pěti letech postoupili do finále extraligy. Poslední krok učinili výhrou 5:2 nad Zlínem ve čtvrtém semifinále play off. V sérii vyhráli 3:1 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Extraliga

Extraliga

Ostravský tým našlápl do finále díky třem gólům ve druhé třetině, hvězdou večera se stal gólman Jiří Trvaj, měl 52 úspěšných zásahů. Do vedení domácí poslala chyba Okála, kterého v rozehrávce obral o puk Melenovský, Moravec podržel puk a Padělek jeho pas blafákem poprvé umístil za gólmanova záda. Burgerova nevydařená rána ve dvojnásobné přesilovce pak nečekaně přepadla levý Maříkův beton a skončila v síti. Pavelek potom vybojoval zdánlivě ztracený puk v rohu kluziště, a Kaděra jeho přihrávku přes klopýtnuvšího Maříka potřetí protlačil za čáru. Jiskru naděje ve vlastním oslabení vykřesal Jenáček, ale Zlínu už chyběly další síly na obrat. V téže minutě naopak přidal čtvrtý gól Čermák. Jihomoravané vsadili šest minut před koncem všechno na jednu kartu - při početní výhodě odvolali gólmana, ostřelovali vítkovickou svatyni ze všech pozic, Trvaj však odolal. Triumf Vítkovic pečetil střelou do prázdné branky Burger, Leška vzápětí už jen zmírnil výši prohry.

"Celý zápas, potažmo i série byly vedeny ve velkém nasazení a já jenom děkuju soupeři, že se neuchýlil k žádným nehokejovým věcem. Naši hráči šli s obrovskou vůlí za vítězstvím a já jen věřím, že stejně budeme hrát i ve finále," řekl Alois Hadamczik, trenér Vítkovice. "Nezbývalo nám než vsadit na otevřenou hru. I když jsme nehráli špatně, nedokázali jsme vsítit branku. Vítkovice byly stále o krok vpředu a zápas byl prakticky rozhodnut přesilovkou pět na tři, ze které daly Vítkovice druhý gól," dodal zlínský Stanislav Přikryl.

Vítkovice - Continental Zlín 5:2 (0:0, 3:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 24. I. Padělek (Moravec, Melenovský), 29. Burger (I. Padělek), 32. Kaděra (Pavelek), 47. Čermák (Kaděra, I. Padělek), 59. Burger (Kaděra) - 47. Jenáček (Rachůnek), 59. Leška (Somík, Balaštík). Rozhodčí: Kolísek, Vokurka - Čížek, Barvíř. Vyloučení: 7:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváků: 8198. Konečný stav série: 3:1.

Vítkovice: Trvaj - Philipp, Galvas, Seman, Chmelíř, Výtisk, Zápotočný - Melenovský, Burger, Moravec - Kaděra, I. Padělek, Pavelek - Irgl, Čermák, M. Tomášek.

Zlín: Mařík - Hamrlík, Zubíček, Marušák, Posmyk, Malena - Okál, Čajánek, Somík - Balaštík, Leška, Pivko - I. Rachůnek, M. Jenáček, Mokrejš - od 13. minuty navíc F. Čech, Kárný, Ambruz.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme