Hokejové Pardubice zvýšily náskok na čele tabulky

Hokejové Pardubice si v předehrávce 45. kola Tipsport extraligy připsaly další tři body. Východočeši zvítězili na ledě pražské Sparty 3:0, když všechny branky vstřelili hned v úvodní části. Perníkáři si tak upevnili jasné vedení, v tabulce mají náskok jednadvaceti bodů na druhé Znojmo, Sparta zůstala pátá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tipsport extraliga

Tipsport extraliga | Foto: Hokej.cz

Pardubičtí hokejisté se v Praze představili pouze s devíti útočníky, ale na jejich výkonu to nebylo nijak znát. Pozorně bránili a jejich útok byl nadmíru úspěšný. Již v páté minutě Dopita překonal brankáře Schwarze a posunul Východočechy do vedení. Sparta se sice snažila aktivně bruslit a často střílet, gólman Svoboda však moc práce neměl. Jeho protějšek v jedenácté minutě nedokázal chytit střelu Petra Sýkory od modré a místo ve sparťanské brance přenechal raději zkušenému Břízovi.

Ani on však mnoho štěstí neměl a brzy také inkasoval. Přesná Dopitova přihrávka našla Koláře a Břízovi nepomohla ani skutečnost, že reklamoval u pardubického hráče hru nohou. V té chvíli měl za sebou první těžší zákrok i Svoboda, jenž zlikvidoval Špilárův pokus. Sparťané se nadále trápili, což dokumentovali v první přesilové hře, při které si nevytvořili žádnou šanci.

Tříbrankové vedení dovolilo hostům polevit a v poklidu kontrolovat hru. Sparta se sice snažila se stavem něco udělat, ale narážela na připraveného Svobodu, kterého nepřekvapil ani dalším pokusem aktivní Špilár. Na obrazu hry nic nezměnily ani série vyloučení na přelomu druhé a třetí třetiny. Jedinou otázkou tak bylo, zda Svoboda udrží počtvrté v sezoně čisté konto. O nulu ho mohl připravit Bartečko, ale netrefil odkrytou pardubickou branku. Neuspěl ani Ton.

Sparta Praha - Moeller Pardubice 0:3 (0:3, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Dopita (Kolář, Blažek), 11. P. Sýkora (Mudroch), 15. Kolář (Dopita, Blažek).
Rozhodčí: Minář - Chytil, Unzeitig. Vyloučení: 7:4. Bez využití.
Diváci: 8032.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme