Hokejoví mladíci jsou bronzoví

Hokejová reprezentace do osmnácti let získala na mistrovství světa ve Švédsku bronzové medaile. Svěřenci Martina Pešouta a Karla Najmana získali pro Českou republiku třetí bronz v historii díky dnešní výhře 4:1 nad loňskými vicemistry z Kanady.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fanoušci (hokejoví)

fanoušci (hokejoví)

Čeští hokejisté získali rozhodující náskok v druhé třetině, kdy se během devíti minut trefili Voráček, Tlustý a Kazatel. Brankáře Neuvirtha sice překonal v úvodu třetího dějství Sutter, ale deset minut nato vrátil definitivně klid na české hokejky Lang.

"Trošku jsme předpokládali, že Kanada nebude mít motivace hrát o bronz, ale to jsme se šeredně spletli. Zápas byl jako řemen a my jsme museli zahrát minimálně sterjně jako proti Americe, abychom medaile uhráli, " řekl Radiožurnálu trenér Martin Pešout.

Současná osmnáctka tak napodobila své předchůdce z Minsku 2004 a Piešťan o dva roky dříve. Kanaďanům oplatili čeští mladíci loňskou porážku ze semifinále v Plzni. Před branami finále zůstal výběr českých nadějí potřetí za sebou, ve Švédsku jim vystavili stop v semifinálovém prodloužení úřadující šampioni z USA. "Mrzí nás, že jsme plně neprodali formu, kterou jsme tu měli a nepřetavili ji ve zlato. Zkrat s Amerikou nás asi bude dlouho mrzet," smutnil ještě po dnešním zápase o bronz Pešout.

Česko - Kanada 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)

Branky: 28. Voráček (Látal), 31. Tlustý (Květoň), 37. Kazatel (Voráček, Jebavý), 54. Lang (Květoň, Frolík) - 44. Sutter (Shutron, Bouchard). Rozhodčí: Partanen (Fin.) - Feola (USA), Olenin (Rus.). Vyloučení: 10:17, navíc Látal 5 min. a do konce utkání, D. Růžička 10 min. a do konce utkání - Beleskey 5 min. a do konce utkání. Využití: 4:1. Diváci: 875.

Sestava České republiky: Neuvirth - D. Růžička, Jebavý, Drbohlav, Višňák, Prokop, Štich, Lang - Květoň, Frolík, Tlustý - Látal, Kazatel, Voráček - Semorád, V. Růžička, Bartoš - Roman, Sklenář, Kupec - Kuběna.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme