Hokejový mistr vstoupil do play-off prohrou

Vynikající výkon slovenského útoku Rataj, Pucher, Uram zajistil hokejistům Znojma v prvním čtvrtfinále play off České pojišťovny vítězství nad Slavií Praha 4:3. Hvězdou utkání byl Marek Uram, jenž dvě branky vstřelil a na dvě přihrál. Gól obránce Pavla Šreka až v 5. minutě prodloužení rozhodl o výhře hokejistů pražské Sparty nad Vítkovicemi 3:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tipsport extraliga

Tipsport extraliga | Foto: Hokej.cz

V utkání Znojma se Slavií se čekalo na první gól téměř do poloviny zápasu. Ve 28. minutě Hruška vydoloval kotouč, který nestačil brankář Duba pokrýt, a nejproduktivnější hráč základní části extraligy Beránek jej poslal v houštině těl do sítě. Při vyloučení útočníka Slavie Antoše se podařilo o Znojmu vyrovnat. V oslabení obránce Novák špatně vyhodil kotouč za vlastní brankou přímo na hokejku Urama. Ten naznačil střelu a posunul puk zcela volnému Pucherovi, jenž střelou do opuštěné branky vyrovnal.

Na začátku třetí třetiny využili domácí hru v početní převaze při vyloučení Kopeckého. Rataj s Pucherem připravili šanci Uramovi, jenž přidal druhou branku. Slavia zvýšila tlak, který pečetil vyrovnávací brankou Martinec. V závěru se ale Znojmo rozhodlo v průběhu 91 sekund. Nejdříve Havíř střelou od modré čáry překvapil Fraňka a vzápětí Uram po Havířově přihrávce skóroval počtvrté. Slavia už jen 61 sekund před koncem díky Supovi snížila, ale Znojmo těsné vítězství ubránilo.

Favorizovaná Sparta se proti Vítkovicím trápila. Hosté hráli od začátku zcela bez respektu a a domácí držel výborný brankář Bříza. Sparta ale vytěžila z minima maximum; hned první početní výhodu při vyloučení Zápotočného proměnil ve vedoucí gól Chabada, jenž dorazil za Pincova záda Tonovu střelu. Branka však ještě více podnítila vítkovickou snahu.

Zasloužené vyrovnání přišlo, když z pravé strany procedil puk skrz Břízovy chrániče Turek. Oba týmy si pak ještě v prostřední části hry vypracovaly dvě velmi dobré příležitosti, avšak proti Tonovi v pravý čas povyjel Pinc a na druhé straně zlikvidoval Padělkovo sólo Bříza. V závěrečném dějství přiblížil hosty k výhře Martin Tomášek. Hostující gólman Pinc pak zlikvidoval možnosti Tona, Libora Procházky i Bartečka, avšak na Markovu dorážku při další přesilovce už nedosáhl. Poprvé v letošním play off se muselo prodlužovat.

Štěstí se přiklonilo na stranu domácích. Obránce Šrek bez přípravy vypálil a jak potvrdil televizní záznam, vítkovický zadák Seman sám natlačil sparťana Tona do brankáře Pince. Ten ztratil rovnováhu a kotouč skončil potřetí v jeho síti.

Výsledky:

JME Znojemští Orli - Slavia Praha 4:3 (0:0, 1:1, 3:2) Branky a nahrávky: 32. Pucher (Uram), 41. Uram (Pucher, Rataj), 57. Havíř (Pucher, Uram), 58. Uram (Havíř) - 28. Beránek (Hruška), 52. Martinec (Novák, Graňák), 59. Sup (Beránek). Rozhodčí: Turčan, Husička - Křivský, Hejduk. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. Diváci: 4861. Stav série: 1:0.

Sestavy:

Znojmo: Duba - Soudek, Havíř, Snopek, Křetinský, Benák, Toman - Rataj, P. Pucher, Uram - R. Erat, Pardavý, Barus - Plášek, Haman, Ludvík - M. Procházka. Trenéři: Pazourek, Skrbek a Kastner.

Slavia Praha: Franěk - F. Kučera, Kadlec, J. Novák, Graňák, Kuntoš, Houdek - D. Hruška, Beránek, Sup - Krátoška, P. Martinec, Antoš - Vondrka, M. Kopecký, R. Dlouhý - Ivan, Červenka, Tomica. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous.

Sparta Praha - Vítkovice 3:2 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0) Branky a nahrávky: 28. Chabada (Ton), 55. Marek (L. Procházka, Šimíček), 65. Šrek - 35. Turek (Jurečka), 47. M. Tomášek (J. Štefanka, Černošek). Rozhodčí: Kolísek, Šindler - Chytil, Unzeitig. Vyloučení: 4:4, navíc J. Štefanka (Vítkovice) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4908. Stav série: 1:0.

Sestavy:

Sparta Praha: Bříza - Sloboda, Řezníček, L. Procházka, Šrek, Kuboš, Srdínko - Ujčík, Broš, Chabada - Ton, Marek, Tomajko - Špilár, Šimíček, Bartečko, od 52. min. navíc J. Šindel, D. Vrbata. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Vítkovice: Pinc - Jurečka, Černošek, Seman, Zápotočný, Pavel Kumstát, Rimmel - P. Míka, Burger, Krayzel - I. Padělek, Turek, P. Hubáček - Irgl, J. Štefanka (58. Olesz), M. Tomášek. Trenéři: Svozil a A. Tomášek.

Ondřej Prokop Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme