Hokejový šampionát v Kanadě zahájí naši reprezentanti utkáním s Dány

V Kanadě začne večer světový šampionát v hokeji. Tato země ho hostí vůbec poprvé v historii. A láká i Čechy. Zájem o zájezdy na mistrovství je o poznání větší než loni, kdy byl šampionát v Moskvě. Kanada je totiž země, kde je hokej velkým fenoménem. Cesta se všemi službami a vstupenkami na tři utkání vyjde fanouška asi na 50 tisíc korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hala Colisee Pepsi v Québeku

Hala Colisee Pepsi v Québeku | Zdroj: ČTK

Šampionát začne večer. Úvod obstará utkání Dánsko-Česko. Turnaj ve dvou městech - Quebecu a Halifaxu vyvrcholí osmnáctého května. Česká reprezentace by ráda byla u toho. Její mluvčí Pavel Bárta proto věří, že národní tým bude úspěšný hned od začátku šampionátu.

"Doufáme, že ten zápas nebude zase tak obtížný, i když Dánsko je houževnaté mužstvo. Oni v té skupině A mistrovství světa nahradili Nory, kteří nikdy nedostávali velké příděly gólů. Je to velice podobný tým herním pojetím. Myslím ale, že na úvod je to příjemný soupeř. To hlavní přijde ve druhém zápase v neděli proti Rusku," dodal mluvčí.

Zápasy českých reprezentantů bude Radiožurnál z dějiště mistrovství světa v Kanadě přenášet živě. Program šampionátu si můžete prohlédnout na internetových stránkách Radiožurnálu.

Uspějí naši hokejisté na MS? Hlasujte v naší anketě!

Jan Pokorný, Vilém Janouš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme