Hopmanův pohár patří Španělům

Až v závěrečné čtyřhře se rozhodlo o majitelích poháru pro vítěze Hopmanova poháru smíšených tenisových družstev v australském Perthu. Jediný bod na konto Spojených Států připsala Monika Selešová, když porazila Sanchezovou-Vicariovou 6:1 a 7:6. O obrat španělského týmu se ale postaral Tommy Robredo. Nejprve sám porazil Gambilla 3:6, 6:2, 7:6, a poté společně s Vicariovou zvítězili také ve čtyřhře. Španělská jednička navíc jako první v historii vyhrála Hopmanův pohár podruhé v kariéře. Poprvé uspěla již v roce 1990 spolu s bratrem Emíliem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Arantxa Sachezová-Vicariová

Arantxa Sachezová-Vicariová | Foto: Gotenis

V prvním zápasu dvouhry porazila Selešová svou španělskou soupeřku 6:1 a 7:6 a poslala loňské finalisty do vedení 1:0. Poté nastoupili na kurt Jan-Michael Gambill a Tommy Robredo, který musel ve třem setu odvracet mečbol. Američané tak byli jediný míč od zisku trofeje. Robredo však zabojoval, ve zkrácené hře třetí sadu získal pro sebe a srovnal stav duelu na 1:1. O dramatické výhře Španělska tak rozhodla až závěrečná čtyřhra. V ní Robredo se Sanchezovou-Vicariovou porazili americkou dvojici 6:4 a 6:2 a Selešová tak přišla o možnost stát se první ženou, jež mohla oslavit triumf v Hopman Cupu v barvách dvou různých států. V roce 1991 totiž vyhrála turnaj po boku Gorana Prpiče ještě v dresu Jugoslávie.

Výsledek finále:

Španělsko - USA 2:1, Sanchezová-Vicariová - Selešová 1:6, 6:7 (6:8), Robredo - Gambill 3:6, 6:2, 7:6 (7:2), Sanchezová-Vicariová, Robredo - Selešová, Gambill 6:4, 6:2.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme