Horváth jde do Sparty, Heinz zvolil Francii

Bývalý fotbalový reprezentant Pavel Horváth, který naposledy působil v japonském Kóbe, je novou posilou pražské Sparty. Tvořivý záložník, který se dnes domluvil s vedením pražského klubu na dvouapůlleté smlouvě. Marek Heinz po ukončení angažmá v Galatasaray Istanbul zakotvil ve francouzském St.Etienne, které vede trenér Ivan Hašek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Heinz

Marek Heinz | Foto: fotbal.cz

Horváth by měl jako tvořivý hráč vylepšit hru záložní řady letenského týmu. Alespoň podle kouče Michala Bílka: "Je to zkušený hráč, který toho má hodně za sebou, je týmový, má kvalitní dlouhou přihrávku. Jak jsem viděl i v posledním zápase Sparty, kdy hrála se Zlínem, takový hráč v kádru chybí," těšil se Bílek z nové posily. Jednatřicetiletý Horváth je sparťanským odchovancem, v rudém dresu také před třinácti lety absolvoval první ligový start. Pak však odešel do Jablonce, následovala angažmá ve Slavii, Sportingu Lisabon, Galatasarayi Istanbul, Teplicích a v Kóbe. Horváth má na svém kontě 212 startů v české nejvyšší soutěži, v níž nastřílel 41 branek. V reprezentačním dresu nastoupil devatenáctkrát, gól nezaznamenal. Ve Spartě může nastupovat pouze v domácích soutěžních zápasech, protože stejně jako Jan Rezek nebyl zapsán na soupisku pro Pohár UEFA.

Marek Heinz se stal definitivně hráčem francouzského klubu St. Etienne. Po dnešní lékařské prohlídce podepsal v týmu trenéra Ivana Haška roční smlouvu s dvouletou opcí. "Došlo k všeobecné dohodě. Marek už si dokoce vybral i číslo (20) a absolvoval trénink s mužstvem," sdělil hráčův agent Pavel Zíka. St. Etienne, která po po pěti kolech přebývá v tabulce na pátém místě, je už pátým zahraničním angažmá Marka Heinze. Nejdříve hrál za Hamburk a Bielefeld, po návratu se někdejší olomoucký záložník podílel na mistrovském titulu Baníku Ostrava v sezoně 2003/04. Později zamířil do Mönchengladbachu a naposledy byl na soupisce Galatasaraye Istanbul. V dresu slavného tureckého klubu toho však mnoho neodehrál, v poslední době ze všeho nejvíc vysedával na tribuně. V reprezentaci odehrál 29 zápasů a vstřelil pět branek. Podílel se i na třetím místě z Eura v roce 2004, letos se zúčastnil mistrovství světa.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme