Hrdina derby? Překvapivě slávista Červenka!

Rekordní návštěva letošního extraligového ročníku sledovala výsledkově nevyrovnanější pražské derby sezóny. Slavia před 13 tisíci diváky v T-Mobile Areně porazila Spartu až v šesté sérii samostatných nájezdů zásluhou Romana Červenky 4:3. Slavia je v tabulce šestá, Sparta se o skóre posunula na druhé místo před České Budějovice a na vedoucí Liberec ztrácí už jen bod.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O2 extraliga

O2 extraliga

Slávisté po vedení 2:0 z úvodní třetiny dokonce prohrávali 2:3, ale díky trefě Michala Supa z 55. minuty si vynutili prodloužení. "Jsme rádi, že jsme vyrovnali. Penalty jsou trošku o štěstí. Jsem rád, že mi to tam dvakrát spadlo," radoval se po utkání Červenka. Mezi sparťany si nadělal hodně nepřátel. Nejdříve po prvním úspěšném nájezdu gestem s prstem u ruky provokativně utišoval sparťanskou střídačku i diváky, po druhém pokyvoval hlavou soupeři. Po utkání mu také nikdo ze soupeřů nepodal ruku. "Byla to radost z gólu, že to sparťani neunesli, tak to bohužel. Je pravda, že ve Spartě moc kamarádů nemám. Je to hokej, u toho se provokuje. Stejně jako já na ně, oni měli různé věci i na mě. Se Spartou je to vždycky vyhecované a vždycky to tak bude," řekl Červenka. Slávisté tak možná našli po odchodu Radka Dudy dalšího provokatéra. "Jsem takový typ, tyhle situace vyhledávám, soupeře to vyvede ze soustředění."

Červenka nepatří mezi produktivní hvězdy týmu. Ve 42. utkání v sezoně polepšil na pět branek a na kontě má tři asistence. Po sporadických vystoupeních z minulých sezon sbírá první body v extraligové kariéře. Volba kouče Vladimíra Růžičky při nájezdech ho překvapila. "V poslední době jsem jel několikrát sám na bránu a nemohl jsem se trefit," podotkl Červenka, který po Hlinkově zásahu v 3. sérii musel proměnit, jinak by Slavia prohrála. Růžička svým svěřencům před nájezdy rozdával rady. "Říkal, ať něco naznačíme a jedeme ze strany," uvedl Červenka. V zápase neproměnil pozdější hrdina dvě dobré příležitosti. Nejdříve gólman Tomáš Duba kryl jeho pokus na lapačku, pak se neprosadil Červenka zblízka před odkrytou brankou. "Při prvním nájezdu jsme si všiml, jak Duba zalézá do branky a docela dobře jsem se trefil na lapačku. Při druhém na vyrážečku jsem měl i štěstí, spadlo to tam o tyčku," dodal Červenka, který si vychutnal atmosféru rekordní návštěvy sezony 13.299 diváků. "Vždycky se hraje super před takovou atmosférou. Byla to asi největší návštěva, před kterou jsem hrál, i když na dvacítkách v Kanadě taky bylo hodně lidí," uvedl.

Sparta Praha - Slavia Praha 3:4 po sam. nájezdech (0:2, 1:0, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 26. O. Kratěna (Jan Hanzlík), 46. Netík (Vykoukal), 47. O. Kratěna (Langhammer) - 16. Beránek (Doležal), 18. Dlouhý (Vondrka), 55. Sup (Bednář), rozhodující sam. nájezd Červenka.
Rozhodčí: Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:13, navíc Hronek (Slavia) 10 min. Využití: 1:3.
Diváci: 13.299.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme