Hřebíka střídá ve Spartě Lavička

Den před derby se Slavií mění fotbalová Sparta trenbéra. Jaroslav Hřebík tak svůj první rok v letenském klubu nedokončí. Prezident klubu Vlastimil Košťál jej odvolal kvůli špatné atmosféře v týmu. Do konce jarní sezóny mužstvo povede jeho asistent Vítězslav Lavička.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Hřebík

Jaroslav Hřebík | Foto: Miroslav Bureš | Zdroj: Český rozhlas

Lavička řídil hned odpolední trénink s asistentem Janem Stejskalem. Tým čekají i další změny. Ve Spartě ukončil hostování Lukáš Hartig a vrací se do Bohemians, naopak v pátečním derby už by mohl nastoupit poprvé drnovický Vítězslav Tuma, jehož se Sparta snaží získat na hostování, byť třeba přes jeho přestup do Příbrami.

Košťál se odpoledne sešel s Hřebíkem na nedlouhé schůzce, po níž předstoupil před hráče a novinku jim oznámil. "Tým potřebuje vrátit sebevědomí a pro to není podle mého nyní pan Hřebík vhodným typem," prohlásil Košťál, ale jedním dechem dodal, že si tohoto kouče osobně váží. "Dnešní rozhodnutí nemění nic na mém pocitu, že to je báječný člověk. Klidně bych s ním měl napůl firmu, ale teď se nemohu rozhodovat pod dojmem osobních pocitů," uvedl Košťál. Generální ředitel klubu Miroslav Pelta podle Košťála Hřebíkův odchod doporučil.

Sparta snaží získat ještě jednoho hráče. Klub usiluje o Martina Lukeše nebo Reného Bolfa, který do Baníku odešel před rokem právě ze Sparty. A na spadnutí je přestup Karla Poborského z Lazia Řím. "Jednání jsou ve finální části, věřím že se domluvíme," řekl sparťanský prezident. Přestupové období končí v tuzemsku v pátek.

Vladimír Vokál Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme