Hudler pomohl Detroitu k výhře v Dallasu

Hokejista Jiří Hudler pomohl Detroitu gólem k výhře v Dallasu 4:3 v zámořské NHL. Brankář Dominik Hašek si v brance Red Wings připsal sedmnáct úspěšných zákroků. Vancouver porazil Washington 3:2 po samostatných nájezdech, úvodní gól domácích dal Jan Bulis. V dalších zápasech zvítězil Columbus nad Los Angeles 2:0 a Minnesota nad Anaheimem 3:2 po samostatných nájezdech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Hudler

Jiří Hudler | Foto: Hokej.cz

Red Wings zvítězili podruhé v řadě a předchozí série tří porážek se zdá být minulostí. Duel v Dallasu, který předchozí tři utkání za sebou vyhrál a v této sezoně prohrál v pátek teprve podruhé, měl dramatický průběh. Na Hudlerovu trefu bleskově odpověděl při přesilovce Mike Modano po asistenci Jaroslava Modrého, když překonal Dominika Haška po výborně zvládnuté individuální akci. Tentýž hráč přidal ještě jeden gól, opět v přesilové hře, ale už jen snížil na konečných 3:4. Dvakrát se trefil i kapitán Detroitu Nicklas Lidström. Na jeho druhém zásahu, který byl nakonec rozhodující, se při dvojnásobné přesilovce podílel i Robert Lang.

Washingtonu se proti Vancouveru dlouhodobě nedaří, naposledy ho porazil 14. února 2001, A platilo to i v pátečním utkání, přestože Capitals byli k výhře blízko. Canucks sice vedli 2:0 po trefách Jana Bulise, kterému přihrával Lukáš Krajíček, a Taylora Pyatta. Ve druhé třetině se ale domácí probudili především zásluhou ruského mladíka Alexandra Ovečkina. Nejprve měl prsty v brance Dainia Zubruse a pak sám vyrovnal. Ani jeden brankář už za svá záda další puk nepustil a rozhodovaly samostatné nájezdy. Poté, co Olafa Kölziga přelstil bekhendovou střelou kapitán Vancouveru Markus Näslund, rozjel se proti Robertu Luongovi Ovečkin, ale štěstí mu nepřálo. Luonga sice překonal, ale jeho střelu zastavila branková konstrukce. Vzápětí Kölziga na druhé straně pokořil i Brendan Morrison a bylo rozhodnuto.

V duelu týmů, kterým se letos zatím nedaří, vyhrál Columbus nad Los Angeles 2:0. Hosté byli sice po celý zápas lepší, svého soupeře přestříleli 38:14, ale nedokázali překonat brankáře Pascala Leclaira. První branka Columbusu padla po spolupráci talentů Ricka Nashe a Nikolaje Žerděva. Ruský útočník zužitkoval Nashovu přihrávku za obranu soupeře a blafákem do bekhendu překonal brankáře Dana Cloutiera. Druhý gól vstřelil Fredrik Modin po přesné nahrávce Davida Výborného.

První a zatím jedinou porážku v tomto ročníku NHL utrpěla Minnesota přesně před týdnem na ledě Anaheimu a páteční odveta na vlastním stadionu hokejistům Wild vyšla. Čtyřzápasovou vítěznou sérii hostí ukončili díky výhře 3:2 na samostatné nájezdy, které rozhodl svou trefou penaltový specialista Mikko Koivu.

Columbus - Los Angeles 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky: 20. Žerděv, 49. Modin (Výborný). Střely na branku: 14:38. Diváci: 16.087

Dallas - Detroit 3:4 (1:2, 2:2, 0:0)

Branky: 3. a 33. Modano (u první Modrý), 21. J. Jokinen - 18. a 29. Lidström (u druhé Lang), 2. Hudler, 23. Dacjuk
Dominik Hašek odchytal za Detroit celý zápas, kryl 17 střel, inkasoval tři góly a úspěšnost zásahů měl 85 procent
Střely na branku: 20:33. Diváci: 18.584

Minnesota - Anaheim 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)

Branky: 16. Schultz, 38. Rolston, rozhodující sam. nájezd M. Koivu - 7. McDonald, 44. Kunitz. Střely na branku: 33:34. Diváci: 18.568

Vancouver - Washington 3:2 po sam. nájezdech (2:0, 0:2, 0:0 - 0:0)

Branky: 13. Bulis (Krajíček), 16. Pyatt, rozhodující sam. nájezd Näslund - 37. Zubrus, 39. Ovečkin. Střely na branku: 44:21. Diváci: 18.630

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme