Hudler s Haškem slaví, Detroit vyhrál Stanley Cup

Hokejisté Detroitu vyhráli v Pittsburghu 3:2 a zvedli nad hlavu Stanleyův pohár. Podruhé v kariéře se z něj raduje český brankář Dominik Hašek, i když se na vítězství 4:2 ve finálové sérii nepodílel ani jedním startem. První triumf v zámořské NHL si Hašek připsal, když v roce 2002 vyhrála Rudá křídla tuto trofej naposledy. Útočník Jiří Hudler se letos zařadil na seznam vítězů Stanley Cupu vůbec poprvé.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Hašek líbá Stanleyův pohár

Dominik Hašek líbá Stanleyův pohár | Zdroj: ČTK

Detroit při své cestě za vítězstvím v NHL hodně spoléhal na svou početnou švédskou kolonii. Z té vyčnívá útočník Henrik Zetterberg, který vyhrál kanadské bodování vyřazovací části těsně před Sidneym Crosbym z Pittsburghu. Obránce Nicklas Lidström se pro změnu stal prvním Evropanem, který dovedl svůj tým k vítězství ve Stanley Cupu coby kapitán.

Je to věc, na kterou jsem hodně hrdý. V minulosti jsem viděl Steva Yzermana, jak třikrát přebíral tuto trofej. Jsem hrdý na to, že jsem prvním Evropanem, ale také na to, že jsem pohár získal s týmem, který má historii, za který hráli skvělí hráči, řekl Lidström na tiskové konferenci po utkání a dodal, jak ho těší, že Detroit dokázal triumfovat krátce po sobě za dvou odlišných ekonomických podmínek, které se změnily po výluce NHL v sezóně 2004/2005: S novým systémem jsme se v Detroitu vyrovnali velmi dobře. Držíme zdravé jádro týmu pohromadě několik let a k těm pěti, šesti hráčům přidáváme další. Ukázalo se, že i v novém systému se dá udržet kvalita, pořád jsme schopní hrát vynikající hokej. Už první rok po výluce nám to šlo a po příchodu trenéra Babckoka se to ještě vylepšilo.

NHL, finále, 6. zápas

Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 36. Malkin (Crosby, Marián Hossa), 59. Marián Hossa (Gončar, Malkin) - 6. Rafalski (Zetterberg, Dacjuk), 29. Filppula (Samuelsson, Kronwall), 48. Zetterberg (Dacjuk, Kronwall). Rozhodčí: Watson, Joannette - Racicot, Morin. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. Střely na branku: 22:30. Diváci: 17.132. Konečný stav série: 2:4.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme