Huleš pojede v Brně dokonce dvěstěpadesátky

Český motocyklový jezdec Jaroslav Huleš se nakonec přece jen zúčastní Velké ceny České republiky v Brně. V neděli však nebude stát na startu v barvách týmu Matteoni ve třídě do 125 ccm. Domluvil se totiž na spolupráci do konce sezóny s týmem Dark Dog Yamaha Kurz a přesedlá do dvěstěpadesátek. V německé stáji nahradí Japonce Tara Sekigučiho. "V neděli se v týmu pana Kurze uvolnilo místo, a protože jsme s Jardou již delší dobu jednali o angažmá v příští sezóně, začali jsme řešit jeho okamžitý start," uvedl manažer týmu Josef Liška.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

cíl

cíl | Foto: Česká pojišťovna

Huleš přitom před několika dny ukončil oficiálně se zdravotních důvodů své letošní angažmá v týmu Matteoni v nejslabší třídě. Kvůli nespecifikovaným problémům s krční páteří a bolestem hlavy nestartoval v britském Doningtonu ani na Sachsenringu v Německu. "Víme, že to je za určitých okolností risk, ale Jarda byl společně s panem Kurzem na okruhu u lékaře. Podle doktora se udiví, jak na tom bude, až se znovu projede na motorce," podotkl Liška.

Huleš zatím na závodním motocyklu svého nového týmu neseděl a do brněnské Velké ceny vstoupí s největší pravděpodobností bez jakéhokoliv testování. S yamahou se projede až při volném tréninku. "Je to obrovská šance a pokud nebude mít Jarda zdravotní problémy, bude za tým jezdit do konce sezóny," dodal Liška.

Karel Fejfar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme