Hvězdy týmů Brazílie a Chorvatska u mikrofonu Radiožurnálu

1:0 pro obhájce mistrovského titulu. To je výsledek včerejšího večerního zápasu mezi největším favoritem fotbalového šampionátu Brazílii a hráči Chorvatska. Zápas těchto týmů na Olympijském stadiónu v Berlíně byl zároveň duelem možných soupeřů českých fotbalistů v osmifinále. I na tohle téma zavedl po zápase s některými hvězdami obou celků řeč náš zpravodaj Jiří Hošek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gilberto Silva

Gilberto Silva | Foto: Jiří Hošek

Porážka 0:1 je pro Chorvaty krutá, bod by si za svůj výkon asi bývali zasloužili. Po zápase se tak ze šatny ploužili v pochmurné náladě. Záložník Kranjčar, který svou chybičkou zavinil jediný gól utkání, měl dokonce v očích slzy. Zklamání čišelo i z útočníka Ivana Klasniče.

"Měli jsme šanci uhrát minimálně remízu nebo dokonce ještě lepší výsledek. Měli jsme pár šancí a ty jsme nevyužili. Jediný rozdíl mezi námi a Brazilci vidím v tom, že oni dali gól a my ne. Zápas rozhodla jedna jediná akce. Kaká prostě nesmí dostat tolik místa na hranici šestnáctky. Očekávali jsme ale od Brazilců lepší výkon. My jsme sehráli velmi dobrou partii a ukázali jsme, že jsme dobrý tým," řekl Českému rozhlasu útočník působící v bundesligovém Werderu Brémy.

Až do svého zranění ve 40.minutě byl defenzivní záložník Niko Kovač možná klíčovým hráčem Chorvatů. Podle něj hrál jeho tým s "kanárky" úplně vyrovnanou partii a ukázal svoji sílu.

"Způsob, jakým jsme prohráli, svádí k optimismu, co se týče dalších zápasů. Podlehli jsme úřadujícím mistrům světa, kteří nebyli lepší, než my. Jen byli v jedné situaci šťastnější. Dokázali jsme si, že se nemáme koho bát. Musíme teď ale úspěšné zvládnout zbývající dva zápasy ve skupině," dodává Niko Kovač, který ale na osmifinále zatím nemyslí. Na moji otázku, jestli by si případně mezi posledními šestnácti přál radši Čechy nebo Italy, odpověděl vyhýbavě.

"To je prašť jako uhoď! Oba týmy jsou velice silné. Ať teď řeknu cokoli, nebude to mít úplně smysl, protože jak Italové, tak Češi patří mezi absolutní špičku. Zkusil bych se na to ale podívat z jejich pohledu - pevně věřím, že by se oba celky rády vyhnuly Brazílii," vystihuje uvažování druhé strany Niko Kovač.

Podobně smýšlí taky brazilský záložník Gilberto Silva: "Je těžké říct, s kým bychom v další fázi chtěli hrát a komu bychom se nejradši vyhnuli. Podle mě je důležité, abychom se soustředili hlavně na vlastní výkony. Proti Chorvatům jsme udělali první krok. Druhý zápas proti Australanům bude taky hodně těžký, protože hrají fyzicky náročný fotbal. Doufám ale, že zahrajeme lépe, než v prvním zápase, vytvoříme si prostor i víc gólových šancí," věří Gilberto Silva.

Gilberto Silva má na český fotbal ještě jednu vazbu. Od příští sezóny totiž bude šatnu londýnského Arsenalu sdílet s Tomášem Rosickým. Z jeho slov bylo znát, že z příchodu českého středopolaře není úplně nadšený, protože v Rosickém vidí nekalou konkurenci, co se týče místa v základní sestavě.

"Samozřejmě bych rád s Tomášem nastupoval, těším se na to. Ale musím počkat, jak se situace vyvine, protože Arsenal hrál i beze mě dobře a Rosický nastupuje na mém postu. Budu ale tvrdě pracovat a čekat na svoji příležitost," dodává Silva.

Jan Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme