Italové nám předpověděli 4 zlaté

Na zimních olympijských hrách, které začínají už za čtyři dny, má údajně startovat nejsilnější česká výprava v historii. Tento názor panuje i v dějišti her, což potvrdí přímo z Turína Miroslav Augustin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

medaile pro vítěze

medaile pro vítěze | Foto: Torino 2006
Přehrát

00:00 / 00:00

Zimní olympijské hry 2006 Turín. Italové nám předpověděli 4 zlaté

Ještě nikdy nepřivezli čeští nebo českoslovenští olympionici ze zimních her více než jednu zlatou. Letos by se to podle mínění italského deníku Tuttosport mělo změnit. Jeho experti tipovali medailisty v jednotlivých disciplínách a podle této analýzy se bude naše výprava vracet domů s pěti cennými kovy, z toho dokonce čtyřmi zlatými.

O dva tituly by se měl postarat Jakub Janda - měl by prý triumfovat před Finem Ahonenem na středním i velkém můstku. Kateřina Neumannová by měla podle Tuttosportu stát na stupních vítězů sice jen jednou, a to po závodě na 30 kilometrů na tom nejvyšším.

Lukáše Bauera tipují Italové v nejdelším mužském běhu - padesátce - na stříbro. Poslední zlato pro českou výpravu by měly přinést boje na ledové ploše. Nikoli však hokejové, nýbrž na rychlobruslařském oválu. Podle italských expertů je totiž největší favoritkou závodu na 5 kilometrů Martina Sáblíková. Že řada tuzemských sportovních příznivců netuší, o koho vůbec jde? Prohlédněte si ji při slavnostním zahájení. Mladičká rychlobruslařka totiž bude vlajkonošem naší výpravy. Před čtyřmi roky jím byl jistý Aleš Valenta. I jeho do her v Salt Lake City znal málokdo a jistě si vzpomenete, jak tam dopadl.

Miroslav Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme