Italský deník: Italové si české hokejové fanoušky pochvalují

Do Turína se sjeli fanoušci hokeje z celého světa. Jasnou převahu ale zatím mají ti naši společně se Slováky a Lotyši. I když ve srovnání s těmi slovenskými jsou naši zatím podstatně smutnější. A je to vidět i v restauraci nedaleko hokejové haly. Odpoledne se tam byla podívat redaktorka Hana Hikelová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

restaurace Vecchia Europa v Turíně

restaurace Vecchia Europa v Turíně | Zdroj: ČTK
Přehrát

00:00 / 00:00

Zimní olympijské hry 2006 Turín. Italský deník: Italové si české hokejové fanoušky pochvalují

Restaurace Vecchia Europa, tedy Stará Evropa, je známou turínskou pizzerií. Během olympiády je tady ale takzvaný Czech Point - místo, kam můžou jít čeští fanoušci na české pivo a přicházejí sem i sponzoři a někteří sportovci.

Je jedna hodina odpoledne a u stolů sedí jen Italové. "Přicházejí až v šest, to tady bude plno, dají si před zápasem něco na jídlo a pak jdou na stadion. Tak kolem sedmé budou odcházet," vysvětluje mi jeden z číšníků Paolo.

Nejlepší je to ale podle něj po zápase. I když se našim hokejistům zatím moc nedaří, fanoušci jim zůstávají věrní. "Vaši hokejoví fanoušci jsou skvělí, umějí fandit, pro mě je to překvapení, znám takové fandění jen z fotbalu, a navíc je jich tu strašně moc," diví se Paolo a přiznává se, že kvůli našim fanouškům začal hokejová utkání sledovat také. A to nejen proto, aby věděl, v jaké náladě naši dorazí.

" Včera byli hodně rozzlobení, protože jste měli smůlu a pak vám hlavně Finové hrozným způsobem zranili Jágra, vašeho nejdůležitějšího hráče. Byli z toho hodně zaražení. Nejlepší to bylo hned ten první den, patnáctého, po tom zápase s Německem. To tady bylo narváno, strašně moc lidí."

Normálně nechává Paolo restauraci otevřenou do dvou hodin do rána, když je ale dobrá nálada, na čas moc nehledí. Bohužel to zatím bylo jen jednou. Ale podle Paola se dnes večer bude slavit zase. I jako Ital Paolo přiznává, že domácí hokejisté proti našim nemají šanci.

A jak si zjistil, mohli by naši fanoušci slavit postup našich do čtvrtfinále. " Hodně pijí, hlavně vaše pivo, ale jsou strašně moc srdeční a přátelští. Oblíbil jsme si je, nehádají se tady, jsou milí na personál. Jen ta jazyková bariéra, tomu vašemu jazyku vůbec nerozumím. Ale nějak se domluvíme."

Hana Hikelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme