Italský deník o Hockeylandu

Fanoušci světového hokeje se v těchto dnech sjeli do Turína. A aby mohli v klidu a v teple sledovat všechny hokejové zápasy, i ty, na které neseženou vstupenky, připravila pro ně Mezinárodní hokejová federace s Českým svazem ledního hokeje takzvaný Hockeyland. Večer se tam vydala i redaktorka Radiožurnálu Hana Hikelová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hockeyland

Hockeyland | Foto: Hana Hikelová
Přehrát

00:00 / 00:00

Zimní olympijské hry 2006 Turín. Italský deník o Hockeylandu

Do začátku čtvrtfinálového utkání Česká republika - Slovensko zbývají dvě hodiny. Přicházím do tenisového areálu, který je hned vedle Olympijského stadionu, v těsné blízkosti hokejové haly Palasport olimpico. Ze dvou krytých hal s šesti tenisovými kurty se při olympiádě staly v podstatě dvě obrovské restaurace s asi deseti velkoplošnými obrazovkami.

Hockeyland je určen pro fanoušky hokeje z celého světa. V posledních dnech už si sem ale cestu našli i Kanaďané, Švédové a Finové. Předělat tyto tenisové haly nebylo vůbec jednoduché a trvalo to deset dnů.

I teď v osm hodin večer jsou tady hlavně Češi a Slováci, před zápasem si dávají české pivo a hlad zahánějí českými specialitami.

Kralují mezi nimi guláš a pivo, upřesňuje mi šéfkuchař Petr z Berouna. Vybavení, speciální podlahu a hlavně zásoby českého piva, moravského vína a surovin pro výrobu českých kulinářských specialit přivezlo z České republiky 25 kamionů. O hokejové fanoušky a nejen o ně se starají také výhradně Češi.

Čeští hokejisté sem od té doby, co do Turína dorazili, chodí skoro každý den, mají tady pro ně vyhrazené speciální prostory. Hockeyland ale není jen pro hokejisty, i když hlavně o české hokejisty se tu prý starají jak nejlépe umějí. Dnes pro ně na přání realizačního týmu připravovali i oběd a šéfkuchař Petr, stejně jako všichni ostatní doufá, že předzápasový oběd nepřipravovali dnes naposled.

Hana Hikelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme