Italský deník tentokrát o ubytování olympioniků

Poprvé nebydlí při Olympijských hrách všichni sportovci v jedné olympijské vesnici. Kvůli tomu, že zejména lyžařská sportoviště jsou hodně daleko od Turína, museli Italové vybudovat vesnice 3 - v Turíně, Sestriere a v Bardonecchii. Asi nejvíce stížností od sportovců zaznamenali zatím pořadatelé na tu v Sestriere. Téma pro redaktorku Radiožurnálu Hanu Hikelovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijská vesnice

Olympijská vesnice | Foto: Hana Hikelová
Přehrát

00:00 / 00:00

Zimní olympijské hry 2006 Turín. Italský deník tentokrát o ubytování olympioniků

Stěžují si hlavně Rusové. A to od začátku olympiády. Podle dnešních italských novin jim teď nejvíce vadí jídlo. Ruský bobista Alexander Zubkov dokonce řekl, že se nedá jíst, není čerstvé a že řada jeho kolegů už měla z jídla ve vesnici i střevní problémy. K tomuto jejich protestu se ale zatím nikdo nepřidal, naopak třeba Američané si italskou kuchyni nemůžou vynachválit. Rusové ale také kritizují výběr nábytku v olympijských vesnicích. Hlavně postele jsou podle nich moc krátké.

I náš krasobruslař Tomáš Verner, říkal, když jsem se za ním vydala do olympijské vesnice v Turíně., že i on zaznamenal stížnosti Rusů na ubytování, stejně jako oni si stěžují i někteří sjezdaři. Je zvláštní, že hokejisté z NHL jsou naprosto v klidu.

Tomáš Verner, který má sice po závodě, se v Turíně zdrží do úterka. Přes den většinou trénuje - přece jen letošní sezóna olympiádou nekončí a za dveřmi je Mistrovství světa v krasobruslení. Nenechává si ale ujít hokejové zápasy české reprezentace a za hokejisty se byl podívat i včera večer ve vesnici.

Tomáš Verner se dnes kromě večerního hokeje chystá také do centra Turína. Na olympijskou noc. Od 17 hodin odpoledne do 5 do rána totiž budou otevřeny všechny bary, restaurace, muzea, výstavy, hudební kluby a diskotéky. A vstupné se nebude platit vůbec nikde. Podle odhadů turínské radnice dorazí do centra města až 1 milion lidí.

Hana Hikelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme