Italský fotbal v krizi

Italský fotbal je v krizi. Situace několika prvoligových společností je kritická. Premiér Silvio Berusconi chtěl pomoci společnostem ve finanční tísni, ale návrh ve vládě neprošel, alespoň prozatím. Nelíbil se v první řadě italské veřejnosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbalový stadion

fotbalový stadion | Foto: Jan Rosenauer

Italský premiér Silvio Berlusconi navrhl rozložení splátek daní, které společnosti dluží státu, na deset let.

Evropská unie návrh s rozhodností zamítla. Zejména ale italské veřejnosti, tedy daňovým poplatníkům se vůbec nelíbí, že by se měly poskytovat úlevy společnostem, které hráčům platí obrovské částky. Proti návrhu se postavily o strany vládní koalice v první řadě Liga severu.

Ministr práce Roberto Maroni prohlásil, že dekretu na záchranu italského fotbalu bylo dáno definitivní sbohem. Podtrhl zejména, že s reformou italského fotbalu se ze sportovních společností staly společnosti akciové, a proto by každá pomoc byla v rozporu s principy svobodné konkurence.

Vědunka Lunardi, Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme