Jablonec překvapil favorizovanou Slavii

Výborný vstup do sezóny potrvrdili fotbalisté Jablonce. Po výhře nad Hradcem Králové dnes porazili na Střelnici pražskou Slavii 3:1. Ze dvou zápasů mají tedy Severočeši 6 bodů a skóre 8:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavia zklamala, stejně jako před týdnem Sparta, ve svém prvním utkání na hřišti soupeřů. Její hráči podali nedisciplinovaný výkon a nedodrželi pokyny trenéra Josefa Pešiceho. Ten je varoval zejména před jakýmikoliv fauly a nedůslednou hrou v obraně. Přesto jeho svěřenci hráli od závěru první půle bez vyloučeného Šuškavčeviče, který nedovoleně hasil průnik Vodehlana. V 77. minutě neudržel nervy Lukáš Došek a za šlápnutí na Laštovku po odpískání šel také do sprch.

V dresu Jablonce hrál výborně teprve 19letý obránce Josef Laštovka, který pokryl Tomáše Doška a ve 22. minutě dal první branku domácích. Druhou přidal další mladík v jablonecké obraně Martin Petráš. Byla to pro Slavii lekce z produktivity, protože domácí dali ze dvou akcí dva góly. Ve druhém poločase se Slavia sice snažila o zvrat, nedokázala ale více, než díky gólu Luďka Zelenky snížit na 2:1. Poslední gól zápasu dal v 85. minutě jablonecký Barteska.

Utkání sledoval Miroslav Bureš

Statistika:

FK Jablonec 97 - Slavia Praha 3:1 (2:0), branky: 22. Laštovka, 30. Petráš, 85. Barteska - 54. T. Došek. Rozhodčí: Jára - Krátký, Petřík. ŽK: Gedeon. ČK: 45. Šuškavčevič, 77. L. Došek (oba Slavie), 5522 diváků.

Sestavy:

FK Jablonec 97: Kouba - Svojtka, Homola, Petráš, Laštovka - Michálek (59. Barteska), Jirousek, Vodehnal, Weber - Čížek (13. König), Mašek (90. J. Zelenka),

Slavia Praha: Černý - Müller - Šuškavčevič, Suchopárek (40. Svoboda) - L. Došek, Gedeon, Dostálek, Sedláček (46. Petrouš), P. Novotný - T. Došek (77. Švancara), L. Zelenka.

Milan Kopp, Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme