Jachtař Trčka vybojoval účast na olympiádě

Jachtař Martin Trčka vybojoval na světovém šampionátu v Portugalsku pro Českou republiku první účastnické místo na olympiádě v Pekingu. V lodní třídě Laser obsadil v Cascais druhé místo ve stříbrné skupině, což mu nakonec stačilo ke kvalifikaci na hry v Číně. Druhý Čech v závodě Ivan Šenkýř neuspěl, zvítězil Tom Slingsby z Austrálie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

jachting

jachting | Foto: ČSTV

V Cascais tak napravil zaváhání ženské posádky Lenka Šmídová - Veronika Fenclové, kterým jejich závod ve třídě 470 nevychází podle představ. "Jsem rád, že jsem zajistil Česku to místo. Teď se mohu v klidu soustředit na další závody, nebudu mít nůž na krku," pochvaloval si Trčka.

Zároveň upozornil, že na olympijské hry nemusí jet zrovna on. "Rozhodnou vnitřní kritéria českého svazu. Dá se ale říct, že šampionát byl jedním z hlavních závodů pro nominaci," dodal. Dalším Čechům se v Portugalsku zatím nedaří, reálnou šanci na kvalifikaci pro OH má už jen Michal Maier ve třídě Finn.

Milan Kopp, Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme