Jágr opět skóroval proti Buffalu, Rangers srovnali krok

Hokejisté New York Rangers využili i podruhé výhody domácího prostředí a ve čtvrtém utkání semifinále Východní konference NHL porazili Buffalo 2:1. Jezdci tak vyrovnali stav série na 2:2. Úvodní gól zápasu dal kapitán Jaromír Jágr po přihrávce Michala Rozsívala, vítěznou branku přidal Brandon Shanahan. Za hosty skóroval Aleš Kotalík. Krok od postupu do finále Západní konference jsou hokejisté Anaheimu. Ve čtvrtém duelu vyhráli ve Vancouveru 3:2 v prodloužení a vedou 3:1 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Foto: Miroslav Konvalina

Jágr se v úterý znovu trefil v 21. minutě, tentokrát o 13 vteřin později než minule, a jeho tým opět vyhrál 2:1. Svým 71. gólem v play off NHL se posunul na 14. místo historického pořadí střelců. Hosté ale měli pocit, že je rozhodčí obral o regulérní gól. Nepřehledná situace, která se odehrála 17 vteřin před koncem zápasu, postavila oba tábory do názorové rozepře. Po pěti minutách nakonec pro nedostatečné důkazy dospěl videorozhodčí k názoru, že puk po Brierově střele zblízka zastavil Lundqvist betonem předtím, než přešel brankovou čáru. "Já jsem přesvědčený o tom, že to gól byl. Alespoň jeden záznam, který jsem viděl, mi dává za pravdu. Puk byl za čarou," uvedl na tiskové konferenci po zápase kouč Buffala Lindy Ruff.

Šéf rozhodčích pro tuto sérii Bob Hall ale v prohlášení uvedl, že zřetelný obrázek puku v brance videozáznam neposkytuje proto gól nemohl uznat. Ovšem i sám Lundqvist, který celou situaci zavinil ztrátou puku za brankou, byl na rozpacích. "Cítil jsem, že jsem nás tím zákrokem zachránil od gólu. Když jsem pak akci viděl ze záznamu, už jsem si tak jistý nebyl," přiznal.

Nejblíž ze všech týmů má do semifinále play off Anaheim. Hosté prohrávali ještě čtvrt hodiny před koncem 0:2, ale zásluhou Prongera a Selänneho vyrovnali už za deset minut. Rozhodující gól pak vstřelil ve třetí minutě prodloužení Travis Moen. Fanoušci Vancouveru se se svými miláčky loučili máváním bílými kapesníčky, jako by tušili, že je v sezoně viděli naposled.

Semifinále Východní konference:

New York Rangers - Buffalo 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky: 21. Jágr (Rozsíval), 49. Shanahan - 50. Kotalík. Střely na branku: 28:30. Diváci: 18.200. Stav série: 2:2

Semifinále Západní konference:

Vancouver - Anaheim 2:3 v prodl. (1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)

Branky: 13. M. Näslund, 38. Morrison - 44. Pronger, 55. Selänne, 63. Moen. Střely na branku: 26:30. Diváci: 18.630. Stav série: 1:3

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme