Jágr se hodlá ze svých sólových nevyužitých nájezdů poučit

Česká hokejová reprezentace zvítězila ve svém druhém vystoupení na světovém šampionátu ve Švédsku nad Japonskem 5:3. Průběh zápasu v základní skupině A ale nebyl včera vůbec jednoznačný, jak přiznal v rozhovoru s Alešem Procházkou kapitán týmu Jaromír Jágr - autor dvou branek a jedné gólové asistence.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Foto: Jaromír Nikl

Dá se říci, že někteří naši fandové, kteří se přišli podívat v Jönköpingu na utkání s Japonci, mají smysl pro humor, protože jeden z nich po utkání prohlašoval: "Teď, když jsme vydřeli výhru nad Japonci, už nás nemůže nic zastavit."

Bylo to velice těžké, zkomplikovali jsme si to sami, když jsme si nechali dát první gól. Proti Japonsku nebo Švýcarsku, když si necháme dát první gól, je to pak velice obtížné dál ten zápas hrát. Oni se uzavřou, hrajou dobře v obraně a je velice těžké dávat góly.

Mátlo vás nějak to vysoké vítězství Němců nad Japonci 9:2, když jste nastupovali na led?

Jak říkám, hrozně důležité je dát první gól. Věřím, že kdybychom ho dali my, tak jsme jich pak vstřelili ještě alespoň deset, ale opak byl pravdou.

O čem jste si vyprávěli v první přestávce, po té, co se Japonci po úvodní třetině ujali vedení 1:0?

Nemyslím si, že by byla v šatně nějaká panika, takové zápasy se stávají a my jsme si říkali, že máme ještě čtyřicet minut. Horší to bylo na začátku třetí třetiny, kdy soupeř vyrovnal na 3:3, tam už to bylo nebezpečné, času moc nebylo. Ale je to jen sport, musíte pořád až do konce bojovat. Další věc je, že tahle mužstva, která nepatřila nikdy mezi favority, se postupně rok od roku zlepšují. K určitým překvapením bude ještě docházet.

O čem si, vy sám, necháváte zdát po takovém utkání - o svých dvou gólech a jedné asistenci, nebo o třech sólových neproměněných nájezdech?

Určitě je dobré myslet na to pozitivní. Ale musím se sám nad sebou zamyslet, protože tři samostatné nájezdy za sebou proti japonskému brankáři, to bych měl aspoň jeden proměnit. Je třeba se z toho poučit a příště zkusit něco jiného.

Dnes večer vás ale čeká utkání s Němci, jehož výsledek se bude započítávat do osmifinálové skupiny, takže po zkušenosti z Norimberku - kudy na to, abyste se ušetřili zbytečných komplikací?

Jak říkám, Němci hráli výborně proti Švýcarsku, vyhráli 3:0, Němci jsou velice kvalitní tým, já jsem to měl možnost poznat na olympiádě, kde hráli vyrovnaně proti nejlepším hráčům Kanady a také proti nám. My jsme je sice porazili velkým rozdílem, ale to bylo jedině proto, že jsme dali ten první důležitý gól. Bude to velice obtížné a jak říkám znovu, musíme dát prostě první branku.

Aleš Procházka, Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme