Jágr v čele kanadského bodování NHL

Český hokejista Jaromír Jágr se dostal do čela kanadského bodování zámořské NHL. Na ledě Washingtonu sice jeho Pittsburgh prohrál 3:4, ale kapitán Tučňáků zaznamenal gól a dvě asistence a propracoval se do čela tabulky produktivity. Jágr má na kontě už jedenadevadesát bodů za 36 branek a 55 finálních přihrávek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas ve Washingtonu musel vynechat kvůli přetrvávajícím bolestem zad Mario Lemieux. Přesto hrál Pittsburgh vyrovnaný zápas a o body přišel až v závěrečné třetině, kdy za domácí Capitals dvakrát skóroval Slovák Richard Zedník. Z českých hráčů se kromě Jágra prosadil také Robert Lang, který se trefil za záda Olafa Kölziga dvakrát. Asistenci si v dresu Pittsburghu připsal i Martin Straka, za vítěze zaznamenal přihrávku na vítězný gól Jan Bulis. Za Buffalo tentokrát odchytal zápas v Coloradu Martin Biron a třiatřiceti úspěšnými zákroky pomohl Šavlím k vítězství 3:2 v prodloužení. Dalším českým gólmanem, který dnes v noci pauzíroval, je Roman Čechmánek. V Montrealu jej v brance Philadelphie zastoupil Brian Boucher, kterému se zápas nepovedl a Canadiens vydřeli výhru 3:1.

Výsledky nočních zápasů NHL: Boston - San Jose 3:2, Colorado - Buffalo 2:3 v prodloužení, Toronto - Ottawa 2:3 v prodloužení, Montreal - Philadelphia 3:1, New York Islanders - Tampa Bay 0:6, Washington - Pittsburgh 4:3, Atlanta - Florida 2:2, Calgary - St. Louis 3:2 v prodloužení, Los Angeles - Detroit 6:3.

Kanadské bodování: 1. Jágr 91 bod (36 gólů + 55 asistencí / Pittsburgh), 2. Joe Sakic 89 (37+52 / Colorado), 3. Alexej Kovaljov 79 (39+40 / Pittsburgh), 4. Theoren Fleury 74 (30+44 / NY Rangers), 5. Martin Straka 73 (22+51 / Pittsburgh).

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme