Jágr získal počtvrté Art Ross Trophy

Český útočník Jaromír Jágr vyhrál počtvrté za sebou kanadské bodování NHL, když nasbíral 121 bodů, o tři více než jeho největší protivník Joe Sakic z Colorada. Jágr k zisku Art Ross Trophy Českému rozhlasu 1 - Radiožurnálu řekl, že si nemyslí, že by to lidi čekali, zvláště po začátku sezóny. Nakonec se štěstí obrátilo, ke štěstí příčítá i návrat Maria Lemieuxa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Včerejší zápasy severoamerické Národní hokejové ligy rozhodly nejen o složení dosud neznámých dvojic pro první kolo bojů o Stanleyův pohár, ale také o majitelích prvních individuálních a týmových trofejí. Asi nejvíce byl sledován souboj o titul krále produktivity základní části. Jaromír Jágr sice nenastoupil v posledním zápase Pittsburghu na ledě Caroliny, ale jeho šestibodový náskok byl dostatečný, a tak mu Art Ross Trophy právem náleží.

Jágr tedy nakonec získal 121 bodů za 52 branek a 69 asistencí. Jeho největší konkurent, Joe Sakic z Colorada, poslední hrací den ještě mocně finišoval a v duelu s Minnesotou si připsal tři body za dva góly a jednu přihrávku.

Výsledky nočních zápasů severoamerické Národní hokejové ligy:

Buffalo - Philadelphia 1:2, Washington - Tampa Bay 2:1, Carolina - Pittsburgh 4:6, Columbus - Chicago 4:3 v prodloužení, Minnesota - Colorado 2:4, Anaheim - San Jose 1:4. Tyto zápasy také určily konečnou podobu osmi dvojic, které budou v prvním kole bojovat o Stanley Cup. Ve Východní konferenci mají tuto podobu: New Jersey - Carolina, Ottawa - Toronto, Washington - Pittsburgh a Philadelphia - Buffalo. V Západní konferenci se utkají Colorado - Vancouver, Detroit - Los Angeles, Dallas - Edmonton a St. Louis - San Jose.

Markéta Kaclová, Jan Šmíd, Jana Petrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme