Jágr znovu válel, prosadili se i další Češi

Jaromír Jágr svými brilantními výkony táhne hokejisty New Yorku Rangers. Jeho tým stále vévodí Atlantické divizi zámořské NHL. V noci na dnešek totiž Jezdci přehráli New Jersey Devils na jejich vlastním ledě 4:2. Jágr k tomuto úspěchu přispěl dvěma góly a jednou asistencí. Ve čtvrtečních zápasech se však dařilo ještě několika českým hráčům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Foto: Miroslav Konvalina

Jágr slavil svou třináctou a následně pak čtrnáctou trefu v letošní sezoně, a upevnil si tak vedení v kanadském bodování soutěže. Důležitou postavou večera byl i švédský útočník Michael Nylander, který se stejně jako Jágr prosadil dvakrát. Po jedné nahrávce si připsali jeho spoluhráči Martin Straka s Markem Malíkem. Rangers tak Ďábly, své divizní rivaly, dokázali přehrát již podruhé v sezoně. Podobný dílčí úspěch nezaznamenali od ročníku 1996-97.

Při střelecké chuti je i ottawský útočník Martin Havlát. Po čtyřbrankovém přídělu do branky Buffala se prosadil také v duelu s obhájcem Stanley Cupu Tampou Bay. České křídlo otevřelo skóre zápasu, který senátoři i díky výbornému výkonu brankáře Dominika Haška, vyhráli rovněž 4:2. Hašek úspěšně kryl jedenatřicet střel soupeře a nejvhodnějším způsobem oslavil návrat do ottawské branky.

Druhou trefu v sezoně si připsal obránce Bostonu Jiří Šlégr. Jeho Medvědi rozsápali floridské Pantery 4:1, přestože jim chyběly opory Leetch, Žamnov i Raycroft. Šlégrova trefa přispěla k víhře jeho celku, to samé se však nedá tvrdit o zásazích Davida Výborného či Petra Sýkory. Oba dva útočníci vsítili vždy úvodní branku střetnutí, nicméně oba jejich celky o jeden gól prohrály. Výborného Columbus 1:2 v Calgary a Sýkorovi anaheimští Kačeři v 3:4 Coloradu. Tomu pomohly i dvě gólové asistence Milana Hejduka.

Za zmínku stojí ještě výhra Pittsburghu v New Yorku, kde zdolal Isladers 1:5. Třemi asistencemi se o to postaral Mario Lemieux, dvou branek a nahrávky docílila jednička draftu Crosby. Pěkné střelecké smršti se dočkali také diváci ve Philadelphii. Místní Flyers doslova přeletěli nad malátnými washingtonskými hokejisty a rozdrtili je 8:1.

Výsledky čtvrtečních zápasů:

Boston - Florida 4:1, New York Islanders - Pittsburgh 1:5, Philadelphia - Washington 8:1, Carolina - Toronto 4:3, Ottawa - Tampa Bay 4:2, New Jersey - New York Rangers 2:4, Detroit - Edmonton 3:4 v prodl., Colorado - Anaheim 4:3, Calgary - Columbus 2:1, Phoenix - Los Angeles 4:0.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme