Jágrovi i Haškovi se vstup do NHL vydařil

Nevídanou porcí zápasů obnovila v noci na dnešek svůj chod severoamerická NHL. Po roční pauze způsobené výlukou se představilo všech 30 týmů, což se v jeden hrací den stalo vůbec poprvé v 88leté historii soutěže. V kompletním prvním kole se neztratili ani čeští hokejisté.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Foto: Miroslav Konvalina

Tři body do kanadského bodování si hned na úvod připsal nejlépe placený hráč NHL Jaromír Jágr. Právě jeho dva góly byly rozdílové v zápase newyorských Rangers na ledě Philadelphie. Hosté vyhráli 5:3 a Jágr kromě toho, že dvě branky sám vstřelil, také na jednu přihrál. Také jeho spoluhráči Martin Straka a Martin Ručínský se zapsali mezi úspěšné nahravače. Třech kanadských bodů (za 1 branku a 2 asistence) dosáhl také Václav Prospal v zápase své Tampy Bay proti Carolině.

Obnovená premiéra v NHL se povedla i ottawskému brankáři Dominiku Haškovi. Jeho mužstvo vyhrálo v kanadském derby na hřišti Toronta 3:2 po samostatných nájezdech a čtyřicetiletý český gólman k tomu přispěl 23 úspěšnými zákroky.

Také Tomáši Vokounovi se v brankovišti Nashvillu vstup do sezóny vydařil, jeho tým porazil San Jose 3:2. Z dalších českých hráčů o sobě dali detroitský Robert Lang, Lukáš Krajíček z Floridy, carolinský Radim Vrbata a Jan Bulis z Montrealu. Všichni jednou skórovali. Tomáš Kaberle z Toronta a Radek Dvořák z Edmontonu sice vyšli střelecky naprázdno, zato však oba dokázali svým spoluhráčům dvě branky připravit.

Hráčská legenda zámořské soutěže Wayne Gretzky se poprvé ocitla na střídačce NHL v roli kouče. Trenérský debut ale Gretzkymu nevyšel, jeho Phoenix prohrál ve Vancouveru 2:3.

Výsledky 1. kola NHL:
Boston - Montreal 1:2
New York Islanders - Buffalo 4:6
Philadelphia - New York Rangers 3:5
Washington - Columbus 3:2
New Jersey - Pittsburgh 5:1
Florida - Atlanta 2:0
Tampa Bay - Carolina 5:2
Detroit - St. Louis 5:1
Toronto - Otwawa 2:3 po samostatných nájezdech
Nashville - San Jose 3:2
Minnesota - Calgary 6:3
Chicago - Anaheim 3:5
Dallas - Los Angeles 5:4
Edmonton - Colorado 4:3
Vancouver - Phoenix 3:2

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme