Jágrovi se zastesklo po Pittsburghu a chce hrát víc

Washington Capitals uhráli v noci na pátek doma důležité dva body proti Pittsburghu, bývalému týmu Jaromíra Jágra. Ten nedal v zápase vytoužený gól a připsal si jen jednu asistenci. "Nehráli jsem dobře, ale jsem rád, že se zápas podařilo vyhrát," řekl Jágr.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Foto: Martin Starik

Duel Capitals vyhráli 2:1 a při druhém gólu Jaromír Jágr pocítil stoprocentní úlevu: "Myslel jsem si, že vyhrajeme, ale nemohli jsme dát gól. A pak to tam najednou spadlo. To si člověk oddychne, že si může odpočinout. Už jsem vůbec nemohl." Utkání s týmem, kde dlouhá léta působil, prožívá Jaromír Jágr víc než jiná. Exkluzivně pro Český rozhlas řekl: "I když už je to dva roky, co jsem z Pittsburghu odešel, tak pořád je to takový to chvění. Nevím, jestli se to dá nazvat nervozita, ale pořád cítím, že to není úplně nortmální zápas. Člověk ne, že by se snažil o něco víc, ale víc se na to připravuje a chce tomu týmu dokázat, že udělali chybu, když ho vyměnili. Ale to si myslím, že dělá každý hráč."

Jágr je v poslední době v dobré náladě, podle svých slov si stále věří a pokud se cítí dobře, je schopen hrát proti komukoliv a objet kohokoliv: "Pokud se cítím špatně a nejde mi to, pak je úplně jedno proti komu hraju." Znovu si ale Jaromír Jágr postěžoval na mladého trenéra Bruce Cassidyho. Není spokojen s hracím časem na ledě, který mu trenér dává. Rád by hrál více, aby si peníze, které vydělává, zasloužil: "Je pravda, že jsem byl zvyklý hrát v Pittsburghu víc a mám takové tělo, že čím víc hraji, tak tím lépe se mi hraje. I když je to proti přírodě, tak jsem čerstvější." Právě menším vytížením vysvětluje Jágr své horší postavení v kanadském bodování NHL. "Pokud sedím a hraji jenom 14 minut, tak člověk nemůže chtít, abych podával stejné výkony nebo dával stejně gólů, jako když jsem hrál dřív 30 minut. Když se to spočítá, tak vlastně hraji jednou méně zápasů."

Trenér Washington Capitals Bruce Cassidy slíbil, že po All Stars Game dá Jágrovi větší prostor. Jaromír je ale skeptický: "Já si počkám až to opravdu uvidím na ledě, protože nechci, abych jeden zápas hrál třicet minut a pak jsem šel zpátky na patnáct. Nejsem tady první rok, tak těmto věcem neveřím."

Do Sunrise, kde se o víkendu uskuteční All Stars Game, se Jágr na rozdíl od svého kolegy z Washington Capitals Sergeje Gončara netěší. Raději by zůstal doma a odpočíval před dalšími třemi desítkami zápasů mužstva v letošní sezoně NHL, ve kterých půjde o postup do play off.

Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme