Jágrovy potíže: sázky, daně a zranění

Nejlépe placený hráč NHL Jaromír Jágr přiznal chybu při sázení. Podle jeho spoluhráčů Jágrovi finanční nesrovnalosti neodvedou tým od hlavní pozornosti, která je upřena na další zápasy vedoucí Washington Capitols do play off. Více starostí dělá týmu Jágrovo zranění, americký tisk ale přesto se zájmem sleduje díry v Jágrově peněžence.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Foto: Miroslav Konvalina

"Nebyl jsem moudrý," řekl Jágr americkým novinářům k půl milionovému dolarovému dluhu, který se za několik let nahromadil na jeho osobním účtu u internetové sázkové společnosti. Nejproduktivnější hráč Washington Capitols přiznává, že udělal chybu, když se dal na sportovní internetové sázení a dostal se do šesticiferných červených čísel. Podle Williama Ceasara, který je ředitelem společnosti Caribsport.com, se Jaromír Jágr začal propadat do dluhu už v roce 1997 a souhlasil se splátkami v roce 2000. Podle Ceasara, ale Jágr, který má také na daních dlužit více než 3 miliony dolarů, přestal sázky splácet v roce 2001. Po několika letech, kdy sázková společnosti o Jágrovi neslyšela, Ceasarovi lidé předali informace onlinovému magazínu, který se sázkovým podnikáním zabývá. Podle Williama Ceasara jsou sázkové splečnosti nerady, když je někdo ignoruje a přiznává, že zveřejnění zprávy o dluzích známého sportovce mělo pomoci vymoci dluženou částku.

Prestižní magazín Sports Illustrated napsal, že má dokumenty svědčící o navrženém splátkovém kalendáři. Podle Ceasara splatil Jágr dluh před osmi měsíci. Hráč po středečním tréninku řekl, že záležitost byla vyřízena ještě dříve, už v roce 1999. ,,Je to stará zpráva, nebylo to chytré a udělal jsem chybu," řekla deníku Washington Post největší česká hvězda v NHL. Samotné vedení kanadsko-americké hokejové ligy do této záležitosti aktivně nevstoupí, protože hráči nemají zakázáno ve volném čase sázet na sporty s výjimkou zápasů NHL, ke kterým ve zmíněné internetové sázkové kanceláři nemá Jágr stejně přístup.

Jaromír Jágr přiznává, že si sázení oblíbil a na konci 90tých let často navštěvoval casina v Las Vegas. Americký daňový úřad tvrdí, že Jágr stále dluží 3 miliony a téměř 300 tisíc dolarů na dani z příjmu za rok 2001. Hokejista se k tomu pro Český rozhlas odmítl vyjádřit. Už loni v srpnu požadoval americký daňový úřad po Jágrovi 350 tisíc dolarů, jako nedoplatek daní za rok 1999. Útočník, který vydělá jen letos 11 a půl milionu dolarů, dluh zaplatil a hrozba sankcí včetně zastavení domu, obstavení platu nebo účtů byla odvolána. Brankář Washington Capitols Olaf Kölzig k Jágrovým problémům včera řekl, že jde o osobní záležitosti, mimo led. Pozornost týmu to neodvede.

Jednatčicetiletá hokejová celebrita s českým pasem se k tomu všemu, navíc potýká s vlásečnicovou zlomeninou pravého zápěstí. Je očekáván na ledě, hned jak to půjde. V pondělí vynechal zápas s Philadelphií a neměl by tady ve Washingtonu nastoupit ani v pátek proti Los Angeles. Kdo si vsadil na jeho úspěchy ale ví, že nejúspěšnější český hráč v NHL dal v 69 zápasech dal 36 branek a ve Washingtonu není rozhodně jediným sportovcem, který prožívá vzrušení ze hry na ledě i ze sázení mimo ledové pole.

Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme