Jan Železný počtvrté sportovcem roku

Oštěpař Jan Železný se stal počtvrté vítězem ankety Klubu sportovních novinářů o nejlepšího sportovce České republiky. Po vítězstvích v letech 1993, 1995 a 2000 tentokrát svedl trojnásobný mistr světa souboj se světovým rekordmanem v desetiboji Romanem Šebrlem, kterého porazil o pouhých 78 bodů. Třetí místo obsadil další zástupce atletiky Tomáš Dvořák.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Železný

Jan Železný

Nejlepším sportovním kolektivem se stejně jako v loňském roce stalo reprezentační hokejové družstvo, které na jaře získalo třetí titul mistra světa za sebou. Hokejisté ČR zvítězili s velkým náskokem před fotbalisty Sparty Praha a hokejovou dvacítkou. Pětatřicetiletý trojnáísobný olympijský vítěz Jan Železný se čtvrtou korunovací vyrovnal dosavadní rekordmance Věře Čáslavské a po slavné sportovní gymnastce je také jediný, kdo dokázal v historii ankety vítězství obhájit. Šebrle dosáhl svého maxima, když si oproti loňskému roku o jedno místo polepšil. V anketě třetí trojnásobný mistr světa v desetiboji Dvořák, jenž skončil loni osmý, je už dvojnásobným vítězem ankety z let 1997 a 1999.

O výsledcích ankety Sportovec roku 2001 rozhodlo svými hlasy 224 členů Klubu sportovních novinářů. Na základě jejich tipů se za trojicí atletů seřadili všichni tři nominovaní hokejisté v pořadí Jaromír Jágr, Patrik Eliáš a Dominik Hašek. Sedmé místo obsadil triatlonový mistr Evropy Filip Ospalý před Tomášem Engem, prvním českým automobilovým jezdcem, který startoval v seriálu formule 1. Na zbývajících příčkách se umístili fotbalista Tomáš Rosický a desátý kanoista Martin Doktor.

Výsledky ankety Sportovec roku:

Sportovní kolektiv roku:

Junior roku:

Jan Rosenauer, Ondřej Prokop Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme