Janáček vyhrál desátou Pražskou tyčku

Jen díky menšímu počtu nezdařených pokusů zvítězil Štěpán Janáček v jubilejním 10. ročníku atletické exhibice Pražská tyčka. Stejně jako on skočili 560 centimetrů na Václavském náměstí i druhý Dominik Johnson ze Svaté Lucie a třetí Rus Vadim Strogaljov. Mezi ženami vyhrála Němka Hingstová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerstvý český rekordman Štěpán Janáček nebyl se svým výkonem úplně spokojený. Čekal, že skočí 576 centimetrů, což by znamenalo neoficiální nejlepší výkon českých tabulek. Výkony dosažené na exhibicích totiž mezi rekordy nepočítají. Podmínky byly podle vítěze výborné. O to víc lituje nezdařeného třetího pokusu na 576 cm. Přesto ho poslední skok v soutěži utvrdil v tom, že má na víc než 575 cm, které předvedl před dvěma týdny na Strahově.

Překvapivou vítězkou mezi ženami se stala v novém rekordu exhibice (447 cm) německá atletka Carolin Hingstová. Druhé místo obsadila její krajanka Annika Beckerová za 440 centimetrů, třetí Kateřina Baďurová skočila o deset centimetrů méně. Zklamala naopak halová mistryně světa Pavla Hamáčková. Kvůli únavě zvládla jen 390 cm, a to jí stačilo jen na šestou příčku.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme