Japonsko na MS ještě nevyhrálo

Hokejisté ze země vycházejícího slunce jsou spolu se Slovinci největšími outsidery MS ve Švédsku. Na posledních třech šampionátech obsadili Japonci vždy poslední místo. Od sestupu je zachránilo jen pravidlo, podle kterého má Asie vyhrazeno jedno místo v elitní hokejové šestnáctce. V asijské kvalifikaci hájí Japonsko účast mezi nejlepšími bez problémů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Japonsko

Japonsko

Český tým se od rozdělení federace utkal s Japonskem na MS celkem třikrát, vždy zvítězil. Největším rozdílem v roce 1999, kdy národní tým vyhrál 12:2. O rok později Japonci v Petrohradě zlobili o poznání více, Češi je podcenili a horko těžko dobývali vítězství 6:3.

Japonskou reprezentaci na letošním MS tvoří hokejisté domácí ligy. Jedinou výjimkou je brankář Nihei, který působí ve třetí švédské lize. Nejlepšími hráči výběru trenéra Tsujiury by měly být útočníci Chris Yule a Ryan Kuwabara, kanadští rodáci s japonským pasem.

Zápas začíná v 19.00 a ČRo1 - Radiožurnál vysílá přímou reportáž ze závěrečné třetiny (zhruba od 20.40).

Petr Souček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme